Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Energiefonds Brabant stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen op woonhuizen

Energiefonds Brabant stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen op woonhuizen

Huiseigenaren in Brabant krijgen zonne-energie van eigen dak zonder zelf duizenden euro’s te investeren. Dat is mogelijk door de samenwerking van Energiefonds Brabant met Solease. De huiseigenaren kunnen via Solease de zonnepanelen volledig ontzorgd huren. Energiefonds Brabant zet haar kapitaal, kennis en netwerk in om zo veel mogelijk Brabantse huishoudens op deze manier te verduurzamen. De eerste 27 klanten hebben al zonnepanelen op hun dak.

Gezamenlijk in Brabant investeren
Energiefonds Brabant en Solease hebben gezamenlijk Solease Noord-Brabant opgericht om huiseigenaren in Brabant eenvoudig toegang te geven tot zonne-energie. Energiefonds Brabant stelt EUR 2,5 miljoen beschikbaar om deze zonne-installaties op woonhuizen te realiseren. Daarmee kunnen in eerste instantie circa 500 zonne-installaties worden gebouwd.  In de volgende fase wordt bankfinanciering aangetrokken, waardoor het aantal installaties kan toenemen tot circa 2.500. Energiefonds Brabant biedt Solease ‘smart capital’; het zet naast kapitaal ook haar kennis en netwerk in.

Zonnepanelen huren bij Solease

Joris van der Geest, Fondsmanager van Energiefonds Brabant, zegt: “Samen met Solease kunnen wij een groot aantal Brabantse huiseigenaren helpen verduurzamen. Solease heeft de expertise in huis om deze kleine projecten grootschalig uit te rollen. Via dit partnerschap zetten wij onze tijd en middelen optimaal in voor de missie van het fonds; verduurzaming van de Brabantse energievoorziening.”

Roderick van Wisselingh, financieel directeur Solease, licht toe: “Energiefonds Brabant heeft met ons meegedacht om de financiering af te stemmen op de financieringsplannen op korte en langere termijn, onder andere via crowdfunding, zodat wij optimaal worden gesteund bij onze groeipotentie in Brabant.” Zo profiteert Solease Noord-Brabant aan de ene kant van de ervaring en expertise van Solease en aan de andere kant van het kapitaal, netwerk en de kennis van Energiefonds Brabant.

Meer weten?