Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

‘Fabriek van de Toekomst’ deelt kennis met Brabantse maakindustrie

‘Fabriek van de Toekomst’ deelt kennis met Brabantse maakindustrie

Ruim 250 vertegenwoordigers van de Nederlandse hightech maakindustrie zijn op de nieuwe Brainport Industries Campus (BIC) bijgepraat over de zeven projecten die samen het Innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst vormen.  De projecten en bijbehorende faciliteiten vormen samen het innovatieprogramma, geconcentreerd op deze unieke locatie waar innoveren, opleiden en produceren ‘onder één dak’ samenkomen. 

“Vandaag wordt weer eens duidelijk dat de nieuwe industrie wordt ontwikkeld in Brabant”, concludeerde Bert Pauli, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant in zijn openingswoord. “Bedrijven en kennisinstellingen werken op de BIC aan nieuwe technologie en productietechnieken. De kennis die zij daarbij opdoen, blijft niet binnen de muren van de campus. We willen deze zoveel mogelijk ten dienste stellen aan de maakindustrie in heel Brabant. In deze provincie weten we uit ervaring dat we daarmee de economie structureel kunnen versterken”.

Campus directeur Bert-Jan Woertman: “We hebben een mix van knappe koppen en slimme handen die elkaar tegenkomen in het atrium. Daar ontstaan nieuwe ideeën.  Wekelijks staan er al internationale delegaties op de stoep om te zien en horen hoe we deze campus met elkaar organiseren. Je zou BIC als het ‘clubhuis’ van de hightech maakindustrie kunnen zien”. 

Een van de projecten, het High Tech Software Competence Center, opent binnenkort een paviljoen in het Atrium van BIC voor demonstraties van virtual prototyping, digital twin simulaties en augmented reality toepassingen. Ook het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics, een project gericht op het organiseren van slimme multi company logistiek in een high tech, low volume, high mix productie omgeving, start begin 2019 met demonstraties. 

De Technology Update was de eerste in een reeks van bijeenkomsten bedoeld om de Brabantse maakindustrie te informeren, te inspireren en te betrekken bij de projecten.

Meer weten?