Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Fons: één loket voor huisvestingsvraagstukken in Tilburg

Fons: één loket voor huisvestingsvraagstukken in Tilburg

Ondernemers die niet meer op de juiste plek zitten met hun bedrijf, waarvan het pand te klein of juist te groot wordt, of zelfs al een idee hebben voor een nieuwe invulling van het bedrijfspand, kunnen vanaf vandaag terecht bij Fons. ‘Hij’ adviseert, brengt ondernemers indien nodig in contact met andere partijen én financiert. Praktisch, voortvarend en ondernemend.

Wie is Fons?

Fons (voorheen Lokaal Herstructurerings Fonds Tilburg) is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Tilburg en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Fons helpt ondernemers bij optimale huisvestingsoplossingen op Tilburgse bedrijventerreinen. Dat doet Fons niet alleen voor, maar bovenal samen met de ondernemer. Fons begrijpt waar ondernemers tegenaan lopen, als het om huisvesting gaat. En Fons weet hoe je dat oplost. 

“Ons eerste contact dateert uit 2010,” vertelt directeur Wil Versteijnen van GVT Group Logistics. “We kochten toen een oude melkfabriek van Campina. Bij de herontwikkeling van deze locatie hebben we de helft van het project qua grondpositie via Fons gefinancierd, zodat we die last niet in onze exploitatie hadden zitten. Een lening voor 5 jaar, maar na 2 jaar was er al voldoende groei om de zaak bancair te financieren."

Voor wie is Fons er?

Fons is er voor ondernemers. Maar ook voor anderen die zich met de huisvesting van bedrijven bezighouden, zoals projectontwikkelaars en beleggers. Voor alle partijen die een beroep willen doen op een team van ervaren sparringpartners op het gebied van planontwikkeling, financiën en contractvorming. Specialisten uit alle disciplines die nodig zijn om ervoor te zorgen dat ondernemers vooruit kunnen. Zó doen we dat in Tilburg.

Serge Hoppenbrouwers (BOM) is vanuit Fons het eerste aanspreekpunt voor de ondernemer. “Een ondernemer écht verder helpen, daar gaat het om”, stelt Hoppenbrouwers. Vanuit zijn ruime ervaring vertaalt hij specifieke huisvestingsvragen naar slimme oplossingen op maat.

Wil je weten wat Fons voor jou kan betekenen?

Ontmoet Fons op fonstilburg.nl of bel naar 013 - 20 322 40.