Terug naar actueel

Gemeente Breda start pilot met Parcer en Marktlokaal

20 december 2016
587353a7bdc7a

Het Bredase bedrijf Parcer International B.V. is in de gemeente Breda van start gegaan met een pilot in samenwerking met het lokale “versplatform” Marktlokaal. Een groep zorgvuldig geselecteerde internetbestellers in Breda, zal gedurende zes maanden gaan testen hoe de Parcer kan bijdragen aan meer gemak, beperking van vervoersbewegingen in de wijk en beperking van CO2 uitstoot, door ook de wekelijkse boodschappen deels in de Parcer te ontvangen. 

De pilot is opgezet door Parcer International in samenwerking met Marktlokaal en met gedeeltelijke financiële steun van de gemeente Breda, de Provincie Noord-Brabant en de Regio West-Brabant. Marktlokaal is een online platform dat lokale versleveranciers uit Breda bundelt. De gemeente Breda loopt voorop bij het faciliteren van logistieke innovaties en fungeert daarmee als proeftuin. Parcer heeft een slimme brievenbus, waarmee particulieren veilig en eenvoudig online bestellingen kunnen ontvangen als ze niet thuis zijn. Op dezelfde manier kunnen ook pakjes worden geretourneerd en verstuurd. 

Wethouder Boaz Adank: “Mensen bestellen steeds meer online en veel koeriers rijden meerdere keren naar hetzelfde adres omdat de ontvanger niet thuis is. Zonde van al die onnodige kilometers. Daar gaan we verandering in brengen. Minder verkeer, minder uitstoot en meer gemak voor de Bredanaar.”

Het doel van de pilot is te onderzoeken in hoeverre het gebruik van de Parcers de lokale economie kan stimuleren, door de drempel te verlagen en het gemak te vergroten van het bestellen bij lokale leveranciers. En wanneer leveringen altijd succesvol zijn, dalen de kosten daarvan aanzienlijk. Daarnaast wordt gekeken in hoeverre het gebruik van de Parcers de leefbaarheid in de stad vergroot. De intentie is om na een succesvolle pilot meer adressen in Breda te voorzien van een Parcer.

Mislukte leveringen zijn Hans van Nikkelen Kuijper, CEO van Parcer International, een doorn in het oog. “135.000 gemiste pakketjes per dag. Dat moet anders kunnen vonden wij. We merken dat niet alleen onze klanten heel blij zijn met de Parcer, maar ook de bezorgers, omdat ze direct hun pakketten kwijt kunnen.”

Via de website van Marktlokaal kunnen mensen in Breda bij speciaal geselecteerde lokale specialisten verse producten bestellen. Deze worden dan centraal verzameld en Marktlokaal bezorgt de bestelling rechtstreeks in de Parcer. De kosten blijven hierdoor beperkt, omdat de bestelling altijd afgeleverd kan worden. De isolerende eigenschappen van de Parcer zorgen er op hun beurt voor dat de producten vers blijven.

Mike Assmann, van Marktlokaal: “Onze klanten hoeven niet meer langs alle versspecialisten, maar kunnen in één keer alles online bestellen. En met de Parcer hoeven ze zelfs niet meer thuis te blijven voor de bezorger. Wij zetten de boodschappen in de Parcer en de klant ontvangt een berichtje dat de bestelling is geleverd.”

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures