Terug naar actueel

Greenspread Brabant: zonne-energie met maximale opbrengst en minimale landschappelijke impact.

4 september 2018
5b8e6ca71f2a1

BOM Renewable Energy, Scholt Group van energieondernemer Jan Scholt en duurzame-energie-ontwikkelaar Greenspread richten samen Greenspread Brabant op. De joint venture gaat investeren in zonne-energiesystemen op daken, gronden en wateren. Landschappelijke inpassing en meervoudig ruimtegebruik staan hierbij voorop. Het eerste project van Greenspread Brabant, zonnepark De Vlaas in Deurne, wordt in november opgeleverd.

Greenspread Brabant biedt ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals gemeenten, scholen, ziekenhuizen of waterschappen een totaaloplossing. De joint venture neemt de volledige ontwikkeling, financiering en exploitatie van zonne-energiesystemen voor haar rekening. Klanten betalen als tegenprestatie een vaste, maandelijkse vergoeding. Die wordt bekostigd uit de opbrengst van de energiebesparing. Greenspread biedt ook de mogelijkheid om daken, grond of water te verhuren ten behoeve van zonne-energiesystemen.

Organisaties die al een SDE+ beschikking hebben uit 2016, 2017 of de voorjaarsronde 2018, kunnen zich per direct melden bij Greenspread Brabant. De joint venture beschikt over het vermogen om per direct 10 megawatt aan systemen te financieren. Met verschillende banken wordt gesproken over een uitbreiding naar minimaal 25 megawatt.

Brabantse grootverbruikers met aansluitingen groter dan 3 x 80 Ampère, die nog geen zonnepanelen of subsidiebeschikking hebben, kunnen zich ook melden bij Greenspread Brabant. Voor die locaties zal Greenspread Brabant SDE+ aanvragen in de tweede fase van de najaarsronde, die start op 15 oktober.

Meer weten?

Kdenhouting bom nl

Koen den Houting

Investment Manager Renewable Energy
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures