Terug naar actueel

Hertek en BOM investeren in de sociale zorg assistent startup SARA Robotics

23 maart 2023
641c51e1ade90

Familiebedrijf Hertek en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) investeren in de verdere ontwikkeling van SARA, de sociale assistent die professionele zorgverleners in de langdurige zorg werk uit handen neemt. Met de nieuwe investering bouwt SARA Robotics samen met zorginstellingen en zorgleveranciers verder aan de sociale assistent.

SARA Robotics is inmiddels een bekende naam in de langdurige zorg. Het bedrijf werkt al sinds 2019 samen met zorginstellingen aan de ontwikkeling van een software platform dat geïntegreerd wordt in het zorgproces. Inmiddels is het concept van SARA Robotics bewezen en werkt het bedrijf aan de volgende generatie software met alle verzamelde feedback uit de markt.

Minister Conny Helder gaf het onlangs nog aan tijdens het ICT & Health congres. Zij riep op om dit jaar in te zetten op samenhang. Zeker als het gaat om innovatie, anders werken en technologie toepassen in de zorg. Met deze investering laat SARA Robotics zien samen met Hertek juist die visie te onderstrepen. Maartje Claassen-Eradus, directeur SARA Robotics: “We waren niet alleen op zoek naar investering maar ook echt naar strategische partners die samen met ons verder bouwen aan toekomstbestendige technologie waarbij mens en techniek samenwerken. Anders kijken naar de bestaande processen om de grote zorgvraag van nu en de toekomst te kunnen blijven ondersteunen.”

Nieuwe generatie

“De nieuwe investering zal gebruikt worden om de nieuwe generatie verder door te ontwikkelen maar ook om te investeren in meetbare resultaten en groei van het sales en implementatie team.” Aldus Maartje

Hertek staat voor veiligheid, welzijn en continuïteit en heeft met de Hertek Care tak haar strepen al verdient in de langdurige zorg. Roel Schroeten, Algemeen Directeur Hertek Groep: “De uitdagingen in de zorg vereisen samenwerking en innovatieve totaaloplossingen. Naast dat SARA Robotics de totaaloplossing van Hertek Care versterkt, willen we ook vanuit maatschappelijk oogpunt een bijdrage leveren aan kansrijke startups die de zorg verbeteren.”

Vanuit BOM zijn we trots dat we, samen met Hertek, SARA Robotics mogen ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van dit platform dat direct bijdraagt aan het verlichten van de werkdruk in de zorg en daarbij een optimale zorg voor de patiënt waarborgt.
Paul Vernooij - investment manager bij BOM

SARA Robotics vervangt geen personeel, maar zorgt er wel voor dat er meer ruimte ontstaat voor het leveren van echte warme zorg. Een echte sociale assistent die samenwerkt met andere technologie en zorgmedewerkers. Wouter Schipperheijn, directeur Hertek Care: “SARA Robotics is het enige zorgrobotplatform dat echt ondersteuning biedt doordat de robot autonoom werkt. Daardoor kan ze daadwerkelijk een verlengstuk worden van de zorg en ook van domotica platformen.”

“We blijven een bedrijf dat op eigen benen staat maar met de toevoeging van Hertek en BOM als aandeelhouders is SARA Robotics verder verstevigd. Niet alleen financieel maar met kennis, kunde en ervaring op diverse terreinen.” Aldus Maartje Claassen-Eradus

SARA, de Sociale Autonome Robot Assistent, komt voort uit een bestaande samenwerking tussen Bright Cape en EIT Digital, een Europese innovatieorganisatie voor een sterk digitaal Europa.

Noord-Brabant

Life Sciences & Health is een van de topsectoren in Nederland. Goed voor een productiewaarde van rond de tien miljard euro. De helft daarvan komt voor rekening van Noord-Brabant. In deze provincie werken bijna duizend (inter)nationale bedrijven met 20.000 medewerkers aan een betere en betaalbare gezondheidszorg. Naast bekende namen als Philips en MSD zijn er nog honderden andere bedrijven actief binnen onder meer de medtech, farma of gespecialiseerde logistiek.

Homepage - SARA Robotics

Homepage - SARA Robotics

SARA ondersteunt in de zorg SARA Robotics ontwikkelt (software voor) sociale en autonome zorgrobots om ondersteuning te bieden in de langdurige zorg. In co-creatie met zorgmedewerkers zijn verschillende modules ontwikkeld die ondersteunen bij het bieden van kwalitatieve en persoonsgerichte zorg. Bel 06-256 304 22 Demo aanvragen SARA helpt bij Kalmeren Bieden van amusement, afleiding en

Lees verder op SARA Robotics

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures