Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

IME Technologies haalt nieuw kapitaal op voor groei in de medische industrie

IME Technologies haalt nieuw kapitaal op voor groei in de medische industrie

IME Technologies, een electrospin technologie bedrijf, rondt een tweede financieringsronde af met bestaande aandeelhouders TIIN Capital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). IME Technologies ontwikkelt innovatieve electrospin processen en apparatuur voor de realisatie van medische implantaten die het menselijk lichaam in staat stellen zichzelf te repareren. Het bedrijf gaat het nieuwe kapitaal aanwenden om een leidende positie te verwerven in de ontwikkeling van deze nieuwe medische implantaten.

Doorbraak

"De medische industrie staat aan de vooravond van de doorbraak van regeneratieve geneeskunde," zegt Jan van Helvoirt, CEO en medeoprichter van IME Technologies. "Met het nieuwe geld kunnen we nu echt gaan samenwerken met de medische industrie en werken aan de ontwikkeling van implantaten en behandelmethoden die het leven van patiënten die leiden aan trauma, erfelijke of degeneratieve ziektes over de hele wereld veranderen."

Met electrospinnen worden micro- en nanovezels gemaakt die de menselijke cel assisteren bij het regenereren van gezond weefsel. De techniek maakt nu al nieuwe methoden mogelijk om het herstel van bot en huid te versnellen, beschadigde luchtwegen en zenuwen te repareren, vaatziektes te behandelen, en om beschadigd hartklepweefsel te regenereren. 

Ramon Solberg, CTO en medeoprichter voegt toe: "De nieuwe investering stelt ons in staat om onze apparatuur en processen verder te ontwikkelen voor het reproduceerbaar en schaalbaar produceren van electrogesponnen medische implantaten. Door deze technische uitdagingen vandaag aan te pakken zetten wij de nieuwe standaard in electrospinnen neer voor de regeneratieve medische implantaten van morgen."

Marktleider

IME Technologies, opgericht in 2008, is uitgegroeid tot marktleider in het segment van hoogwaardige electrospin apparatuur met meer dan 70 geïnstalleerde systemen verdeeld over zes continenten. Het bedrijf is ontstaan op de Technische Universiteit Eindhoven en in 2012 zelfstandig verder gegaan. Aansluitend kwamen TIIN Capital en BOM als investeerder aan boord om de groei ambities van IME Technologies te ondersteunen.

"Sinds onze betrokkenheid is IME Technologies van technologie start-up uitgegroeid tot een succesvolle en professionele organisatie die hoogwaardige electrospin technologie en apparatuur levert. Met onze nieuwe investering onderstrepen wij ons geloof dat de technologie van IME Technologies een revolutie zal ontketenen in de medische industrie en de regeneratieve geneeskunde" zegt Henk de Boer, investeringsmanager bij TIIN Capital.

Meer weten?