Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Innecs ontvangt substantiële vervolgfinanciering voor internationale expansie

Innecs ontvangt substantiële vervolgfinanciering voor internationale expansie

Innecs Power Systems BV, een Nederlandse leverancier van oplossingen die industriële bedrijven helpen hun energie-efficiëntie te verhogen, heeft een substantiële vervolginvestering ontvangen. Innecs zal de financiering gebruiken ter ondersteuning van de internationale expansie van het bedrijf.

De financiering werd geleid door de bestaande investeerder Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Capital) en Finindus, een Belgische investeerder gesteund door ArcelorMittal en het Vlaamse Gewest. Innecs zal het groeikapitaal gebruiken voor investeringen in sales en marketing en het opzetten van een netwerk van lokale distributiepartners. Daarmee wil het bedrijf optimaal inspelen op internationale groeikansen.

“Naast het feit dat we onze vruchtbare samenwerking met de BOM voortzetten, zijn wij zeer verheugd met onze nieuwe investeerder Finindus. Zij beschikken over relevante expertise, een uitgebreid netwerk binnen de industrie en een directe link naar ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld. We kijken ernaar uit om samen met de BOM en Finindus te werken aan de verwezenlijking van onze groeiplannen”, zegt Reidar Koolen, CEO van Innecs.

Innecs biedt intelligente oplossingen die fabrieksterreinen en kleine tot middelgrote bedrijven helpen hun energie-efficiëntie te verhogen en hun impact op het milieu te beperken. In Europa maakt een groeiend aantal klanten gebruik van Innecs’ BoilerBurner om te kunnen voldoen aan regelgeving omtrent de uitstoot van stikstofoxide (NOx). De innovatieve technologie van Innecs’ andere producten, de SteamExpander en PowerBurner, helpt industriële klanten zowel stoom als elektriciteit te genereren, waarmee fabrieksprocessen op een kosteneffectieve en verantwoorde manier van energie worden voorzien.

“Er liggen enorm veel kansen voor energiebesparing binnen de industriesector. In een ideale wereld zou iedereen, inclusief de industrie, voor hun processen uitsluitend gebruik moeten maken van hernieuwbare energie. Maar de energietransitie is niet van de ene op de andere dag afgerond. Met meer dan 60.000 stoomketels alleen al in Europa, zullen fossiele brandstoffen nog tientallen jaren cruciaal blijven voor de energievoorziening van industriële terreinen”, vervolgt Koolen.

"Innecs heeft een unieke en realistische benadering om de energie- en milieu-efficiëntie van industriële bedrijven te verhogen. Dit is zeer relevant, omdat de industrie verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van het totale wereldwijde energieverbruik", aldus Miriam Dragstra, directeur van BOM Capital. "We zijn blij dat we onze samenwerking met Innecs kunnen

voortzetten, en daarmee dit innovatieve en goed geleide bedrijf in staat stellen zijn ambities in en buiten Europa waar te maken."

"Na jaren van ontwikkeling is Innecs erin geslaagd een evenwichtig portfolio te bouwen van slimme oplossingen die een serieuze behoefte in de markt adresseren. Industriële partijen zijn steeds meer geïnteresseerd in energie-efficiëntie, niet alleen uit kostenoverwegingen, maar ook om hun impact op het milieu te verminderen”, aldus Hans Maenhout, Investment Director bij Finindus. “Innecs’ oplossingen zijn compact, blinken uit in eenvoud en efficiëntie en hebben een korte terugverdientijd, wat stuk voor stuk belangrijke, onderscheidende factoren zijn in een industriële context."