Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Inno4Life ontvangt financiering voor serialisatie in farmacie en internationale groei

Inno4Life ontvangt financiering voor serialisatie in farmacie en internationale groei

Inno4Life, machinebouwer in de life sciences-sector, ontvangt groeifinanciering van de Brabantse Ontwikkeling Maatschappij (BOM), Holland Venture, TIIN Capital en het Zeeuws InvesteringsFonds. Inno4Life gebruikt de investering onder meer voor de ontwikkeling van serialisatietoepassingen in verpakkingsmachines voor medicijnen en om de internationale groei van het bedrijf te versnellen.

Inno4Life biedt geïntegreerde maatwerkoplossingen en machines die tegemoetkomen aan de continu veranderende behoeften binnen de Life Sciences-sector, vooral in de farmaceutische en biotech-industrie. De machines en automatiseringsoplossingen van Inno4Life hebben onder meer betrekking op verpakkingsprocessen en track & tracing van geneesmiddelen. Inno4Life ontwikkelt en bouwt machines voor de top tien farmaceutische bedrijven wereldwijd. De organisatie biedt bedrijven uit diverse vakgebieden oplossingen als geautomatiseerde vulsystemen, beladingsystemen en past robot- en vision-technologie toe.

Inno4Life Item Serialisation Equipment Solutions I4L-ISU2

De farmaceutische industrie is continu in beweging. Fusies en reorganisaties zijn aan de orde van de dag, de mate van automatisering intensiveert, prijzen staan onder druk en wetgeving wordt steeds strikter. Johan Klootwijk, CEO Inno4Life: “Innovaties in productieprocessen zijn voor farmaceutische bedrijven noodzakelijk. Bedrijven hebben te maken met wetgeving die steeds verder wordt aangescherpt. Tegelijkertijd is er de noodzaak om efficiënter en effectiever te produceren dan concurrenten. Mede door deze ontwikkelingen is het essentieel dat specialistische toeleveranciers zoals wij voortdurend innoveren.” 

In 2019 dienen alle verpakkingen van geneesmiddelen op voorschrift voorzien te zijn van een unieke code. Geneesmiddelenfabrikanten brengen deze unieke code aan op de verpakkingen. Met het scannen van deze code kunnen apothekers de echtheid van een geneesmiddel vaststellen voordat ze het middel aan patiënten meegeven. Inno4Life biedt expertise en oplossingen aan voor producenten van geneesmiddelen om te voldoen aan deze nieuwe wetgeving.

“Het is onze ambitie om meer en meer internationaal erkend te worden als leverancier van geautomatiseerde productieapparatuur”, vervolgt Klootwijk. “Door voorop te lopen in het leveren van klant specifieke, innovatieve oplossingen met uitzonderlijke klantenservice zijn we onze klanten optimaal van dienst. Met de kennis en het kapitaal van deze investeerders kunnen wij onze internationale groeiambities verwezenlijken.”

Miriam Dragstra, directeur van BOM Capital bij de BOM: “De financiering stelt Inno4Life in staat de toenemende vraag op het gebied van serialisatie slagvaardig in te vullen. Hierdoor krijgen namaakmedicijnen geen kans meer en wordt fraude tegengegaan. Inno4Life versterkt zo de internationale life sciences-sector met nieuwe verpakkingstechnieken en patiënten zijn verzekerd van de aanschaf van authentieke medicijnen."

Meer weten?