Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’ trapt af

Innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’ trapt af

Vrijdag 26 januari vond in het Conference Center op de High Tech Campus in Eindhoven de kick-off plaats van het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Nadat Gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli in het auditorium het officiële startsein had gegeven, was het de beurt aan de bedrijven en projectleiders van de innovatieprojecten. Door middel van korte pitches zijn de ambities, activiteiten en faciliteiten toegelicht die via deze unieke samenwerking worden gerealiseerd, met als landingsplaats de Brainport Industries Campus.

Het innovatieprogramma heeft als doel om slimme innovatie- en productiefaciliteiten te ontwikkelen, gebruikmakend van én toegespitst op de nieuwste technologieën, en deze toegankelijk te maken voor de gehele sector. Een versnelde overgang naar een ‘slimme industrie’ wordt zo gerealiseerd door samenwerking in de high tech waardeketen.   
Het programma bestaat uit 7 projecten gericht op de thema’s robottechnieken, digitale informatie-uitwisseling, multi-materiaal 3D printen, industrieel metaalprinten, high tech software, techniek vakopleidingen en geavanceerde productie logistiek. Bij het programma zijn in totaal zo’n 75 bedrijven en 6 onderwijs- en kennisinstellingen aangesloten. 

De faciliteiten voor de Fabriek van de Toekomst worden op dit moment gerealiseerd op het terrein van Brainport Industries Campus (BIC). BIC is een campusontwikkeling van bijna 200 hectare in Eindhoven Noord West. De campus wordt gerealiseerd aan de A2, dichtbij Eindhoven Airport en het Beatrixkanaal en maakt onderdeel uit van het Brainport Park. De locatie bestaat uit ruimtelijke clusters voor hightech bedrijven in de toelever- en maakindustrie, waar de gehele supply chain is vertegenwoordigd en is daarnaast een nieuw parkgebied voor de regio Eindhoven.

BIC is een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, Brainport Industries, de provincie Noord-Brabant, De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en SDK Vastgoed. Het hart van BIC wordt gevormd door het glazen Atrium, een faciliteit met hoogwaardige gedeelde voorzieningen, zoals horeca, technologie showrooms, flexibele productieruimtes en paviljoens voor innovatie, onderwijs en ontwikkeling. Dit Atrium zal, samen met het innovatieprogramma, dienen als ‘cement’ tussen de vele bedrijven en kennisinstellingen die betrokken zijn bij BIC als huurder, dienstverlener en/of samenwerken in een van de innovatieprojecten.

Meer weten?