Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

InProcess-LSP trekt nieuwe financiering aan voor marktintroductie NanoFlowSizer

InProcess-LSP trekt nieuwe financiering aan voor marktintroductie NanoFlowSizer

Nieuwe techniek zorgt voor meer efficiëntie bij ontwikkeling en productie van nano-medicijnen

De NanoFLowSizer (NFS), een innovatief meetinstrument dat het productieproces van medicijnen verbetert, is door InProcess-LSP aan de markt gepresenteerd. Om de commercialisatie van de NFS mogelijk te maken, heeft het bedrijf nieuw kapitaal aangetrokken. BOM Brabant Ventures investeert samen met Value Creation Capital en Mibiton in de marktintroductie.

Ook behoefte aan groeikapitaal als start- of scale up?

De NanoFlowSizer is het eerste apparaat dat de kwaliteit van nanodeeltjes al tijdens het productieproces kan meten. Hierdoor is er continue controle over het proces, waardoor de kwaliteit van de nanodeeltjes beter gewaarborgd is en de efficiëntie van het proces enorm toeneemt. Nano-medicijnen, die veel worden gebruikt in de strijd tegen kanker, kunnen hierdoor beter worden geproduceerd. 

De markt voor nano-medicijnen groeit jaarlijks met bijna 25%. De belangstelling voor het nieuwe apparaat was dan ook groot bij de presentatie van het apparaat, eerder dit jaar tijdens de jaarlijkse IFPAC-meeting in Washington.

“Een aantal belangrijke prospects was al op de hoogte van ons werk”, zegt Ad Gerich, managing-director van InProcess-LSP. “Maar nu het apparaat daadwerkelijk beschikbaar is, is elke producent waarmee we praten geïnteresseerd. Er is veel belangstelling vanuit belangrijke spelers in de farmaceutische industrie, omdat zij grote productievoordelen kunnen behalen. Ook voor andere toepassingen waar nano-deeltjes een belangrijke rol spelen, zoals inkten, coatings, food en catalysts zal de NanoFlowSizer van waarde zijn. Het extra kapitaal zal worden gebruikt voor productontwikkeling en voor de verkoop van de NFS. We zijn blij dat we daarvoor weer een beroep hebben kunnen doen op de BOM en een goede  balans hebben gevonden met de expertise en strategische inzichten van Value Creation Capital en apparatuur investeringen door Mibiton.”

“Het maatschappelijk belang van goedkopere en betere medicijnen is voor ons een belangrijke reden om opnieuw InProcess-LSP te investeren, zegt Floris Hamel, Investment Associate Life Sciences & Medtech bij BOM Brabant Ventures. “Naast de funding zullen we met het syndicaat InProcess-LSP ook gaan helpen met de komende commercialisatietrajecten om de groei van het bedrijf te faciliteren.”

Willem van den Berg, Managing Partner Value Creation Capital/TechNano Fund voegt toe: “Wij zien veel potentie in de technologie en het productportfolio van InProcess-LSP. De visie van het management team sluit zeer goed aan bij de groeiende markt voor ‘’nano particle sizing’’ in medische en industriële processen”.

 “Wij zijn verheugd dat Mibiton door de financiering van meerdere NanoFlowSizer systemen een bijdrage levert aan de introductie van deze innovatie in de farmaceutische sector”, aldus investeringsmanager Kees Recourt.

Meer weten?