Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Internationale erkenning voor Brabants smart mobility bedrijf

Internationale erkenning voor Brabants smart mobility bedrijf

Monotch, de ontwikkelaar van platforms voor slimme mobiliteitsoplossingen uit het Brabantse Made, heeft tijdens het ITS World Congress in Kopenhagen een internationale prijs in de wacht gesleept. Het bedrijf won met een inzending over TLEX (Traffic Light Exchange) de Best Technical Paper Award.

Traffic Light Exchange is een platform waarop nieuwe slimme verkeerslichten (iVRI’s) en weggebruikers met elkaar kunnen communiceren voor een betere doorstroming van het verkeer. De real-time uitwisseling van grote hoeveelheden data maakt het mogelijk om weggebruikers groen licht of een geoptimaliseerd snelheidsadvies te geven en om voorrang te geven aan specifiek verkeer zoals hulpdiensten, fietsers tijdens een stortbui of zwaar vervoer.

Het leveranciersonafhankelijke platform wordt sinds 2017 gebruikt door Nederlandse en internationale wegbeheerders, serviceproviders en de verkeersindustrie als gemakkelijke en betaalbare oplossing voor het optimaliseren van verkeersstromen.

Paul Potters, directeur smart mobility van Monotch: “Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om infrastructuur. Om ook in de toekomst aan te top te blijven, werken we als lid van het Partnership Talking Traffic samen met overheden en het bedrijfsleven aan intelligente oplossingen om de doorstroming van het dagelijks verkeer steeds verder te verbeteren."

BOM Brabant Ventures biedt Monotch naast kapitaal ook ondersteuning bij de verdere product- en marktontwikkeling, de ontwikkeling van de marketingstrategie en bij de internationale expansie. 

Meer weten?