Terug naar actueel

Jan Pelle vertrekt als bestuurder BOM

7 juni 2019
5cfa155d929ba

Tilburg, 7 juni 2019 –Jan Pelle (1954) neemt op 1 januari 2020 afscheid als directeur/bestuurder van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Het aangekondigde vertrek van Pelle valt samen met het nieuwe bestuursakkoord van de Provincie Noord-Brabant. Voor de BOM is dit akkoord de basis voor het Meerjarenplan 2021-2024. In verband met het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd zal Pelle maar in zeer beperkte mate leiding kunnen geven aan voorbereiding en uitvoering daarvan.

Om die reden neemt met ingang van het nieuwe jaar een nieuwe algemeen-directeur/bestuurder de voorbereidingen voor het meerjarenplan en de dagelijkse leiding van de BOM op zich. De Raad van Commissarissen start deze zomer met de wervingsprocedure.

Voorzitter van de Raad van Commmissarissen René Penning de Vries: ‘Jan Pelle heeft de afgelopen jaren met voortvarendheid leiding gegeven aan de BOM en daarmee een significante impact gerealiseerd voor de Brabantse economie. Twee aansprekende voorbeelden waarbij Jan’s persoonlijke inspanning een verschil heeft gemaakt, zijn het Pivot Park in Oss en de BIC Campus in Eindhoven. De Raad van Commissarissen is Jan Pelle daarvoor zeer erkentelijk.’

Pelle blijft tot zijn pensioendatum als strategisch adviseur aan de BOM verbonden, waardoor een persoonlijke overdracht van de bestuurstaken kan plaatsvinden. Pelle is sinds 2008 bestuurder van de BOM. Eerder was hij als docent politicologie verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam om vervolgens de lokale politiek in te gaan als wethouder van Economische Zaken en loco-burgemeester van de Gemeente Roosendaal.

Meer weten?

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures