Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Laatste ronde subsidie voor innovatieprojecten in de foodsector

Laatste ronde subsidie voor innovatieprojecten in de foodsector

Laatste call innovatieprojecten Food 2020 Fase II: indienen tot uiterlijk tot 29 mei 2019 om 12:00 uur

Het Nederlands-Duitse samenwerkingsproject FOOD2020 stelt nu via een laatste call subsidiegelden beschikbaar voor grensoverschrijdende samenwerking op innovatieprojecten in de foodsector. De projecten moeten passen bij de vijf hoofdthema’s van FOOD2020: voedselveiligheid, gezonde voeding, voedselzekerheid, sociale innovatie en duurzaamheid centraal. Agrofood bedrijven uit Noordoost- en Zuidoost-Brabant kunnen hiervoor tot 29 mei 2019 een subsidieaanvraag indienen.

Bedrijven in de Nederlands-Duitse grensregio krijgen weer de kans om hun innovatieve ideeën door te ontwikkelen en een stevige positie te verwerven in de markt. De subsidie (50 procent van de projectkosten met een maximum van 67.500 euro) is beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. Aanvullend kunnen de bedrijven kennisinstellingen betrekken bij de projecten. Naast de personeelskosten van de projectpartners kunnen ook diensten van derden worden gefinancierd.

Over FOOD2020

FOOD2020 is onderdeel van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie, MWIDE NRW, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung, het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel. 

Meer weten?

Foto van Chantal Dietvorst - ten Tije

Chantal Dietvorst - ten Tije

Managing Director Ecosystems Development and member MT