Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

LabelFuse ontwikkelt nieuwe methode voor digitale labeling

LabelFuse ontwikkelt nieuwe methode voor digitale labeling

Jurgen van der Vlist (l) en Kelvin Aongola, oprichters van LabelFuse

LabelFuse, een Eindhovense startup die is voortgekomen uit het startup generator programma van Antler, ontwikkelt slimme software die zorgt voor forse besparingen op de grootste kostenpost van kunstmatige intelligentie: het labelen van data voor het trainen van AI-modellen. BOM Brabant Ventures investeert 200.000 euro in de verdere ontwikkeling van de veelbelovende softwaretool.

LabelFuse neemt ontwikkelaars van kunstmatige intelligentie veel werk uit handen door ruwe data geautomatiseerd te labelen in een zelfontworpen platform. En dat zorgt voor flinke besparingen. Zo’n 80 procent van de ontwikkelkosten van AI gebaseerd op beeldherkenning zit in datavoorbereiding en training van AI-modellen.

De technologie van LabelFuse is onder andere geschikt voor AI-oplossingen die gebruikmaken van drone beelden en medisch en microscopisch beeldmateriaal. Een deel van de investering wordt ingezet om tot een gefocuste marktbenadering te komen, die leidt tot een duurzaam, schaalbaar bedrijf. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een betere user experience, smart dashboards en soepele integraties.

Mariëlle van Bijsterveld, Business Developer Software bij BOM Brabant Ventures: “AI is een van de meest disruptieve technologieën van onze  tijd én een belangrijke katalysator voor Brabantse bedrijven die op wereldschaal concurrerend willen blijven. We zijn heel blij dat we nu een Brabants bedrijf aan boord hebben dat een rol kan spelen bij het  vergroten van onze slagkracht.”

CTO and co-founder LabelFuse Jurgen van der Vlist: “Met behulp van ons end-to-end platform kunnen we maanden werl terugbrengen tot seconden. In een pilot met Universiteit Utrecht, lukte het om 400 medische afbeeldingen te labelen in 40 seconden.”

CEO and co-founder LabelFuse Kelvin Aongola: “De pilot laat zien hoe groot de impact is die we kunnen hebben. Met de nieuwe techniek kunnen bedrijven 60-70% besparen op arbeidskosten. Met de steun van BOM kunnen we ons aanbod snel uitbreiden.”

Youri Doeleman, partner bij Antler Nederland, voegt eraan toe: “LabelFuse biedt een krachtig end-to-end platform dat een fundamenteel en kostbaar probleem aanpakt dat veel bedrijven over het hoofd zien bij het opstarten van AI-projecten. We zijn er trots op dat we aan de basis hebben gestaan van hun verhaal. Wij zijn ervan overtuigd dat LabelFuse duizenden bedrijven over de hele wereld zal helpen om betere en goedkopere AI te leveren."

Meer weten?