Terug naar actueel

Liteq en BOM vinden geschikte koper

7 juli 2017
595f86ab649ac

Kulicke & Soffa (K&S) heeft Liteq overgenomen, dit maakte K&S gisteren bekend. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is als investeerder van het eerste uur nauw betrokken geweest bij de overname. De grote meerwaarde van de aankoop is dat K&S het bedrijf inclusief alle medewerkers overneemt en de hightech-omgeving van Brabant blijft benutten en versterken. Liteq zal komende jaren floreren in het hart van het semiconductor equipment ecosysteem.

Het Eindhovense Liteq biedt lithografie-oplossingen voor geavanceerde behuizing van microchips – ook wel ‘Advanced Packaging’ genoemd. Revolutionair is dat Liteq lasers gebruikt voor de productie van chipbehuizing, in plaats van de veelgebruikte kwiklamp. De productiemethode van Liteq zorgt dat de chipbehuizingen factoren goedkoper geproduceerd kunnen worden, en geschikt zijn voor de nieuwste vormen van chipverpakkingen.

Kulicke & Soffa, marktleider op het gebied van semiconductor packaging machines, breidt met Liteq haar productportfolio uit en kan daarbij gebruik maken van hun wereldwijde distributienetwerk. Met K&S als moederbedrijf blijft Liteq de activiteiten met de huidige medewerkers voortzetten in Eindhoven. Het gunstige ecosysteem van de Brainport-regio heeft bijgedragen aan de overname.

Nadat BOM en Sioux de onderneming hebben helpen creëren, heeft ook ASML bijgedragen aan succesvolle doorontwikkeling van Liteq. Zowel Sioux als ASML blijven betrokken bij de activiteiten van Liteq.

“We heten de medewerkers van Liteq en de betrokken supply chain-partners van harte welkom”, zegt Fusen Chen, President en CEO van Kulicke & Soffa. “Liteq vult onze huidige activiteiten goed aan en versterkt onze positie in de markt van advanced packaging.”

Miriam Dragstra, directeur BOM Capital bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij: "We zijn er trots op aan de basis te hebben gestaan van het ontstaan en ontwikkelen van deze succesvolle onderneming, die de incubatiekracht van de Noord-Brabantse provincie onderstreept. In het opwerken van dit initiatief tot een mooi ontwikkelbedrijf is veel tijd en aandacht besteed van onze eigen mensen, naast experts uit het netwerk en de partners, waardoor dit succes extra goed voelt.”

Meer weten?

Jvaneck bom nl

Jurgen van Eck

Sr. Investment Manager & Venture Developer
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures