Terug naar actueel

Maak kennis met het Zuid-Duitse hightech ecosysteem

6 februari 2018
5a79aeaf3606d

19-21 maart 2018 | München

Afgelopen januari hebben acht publieke organisaties de handen ineen geslagen om Nederlandse ondernemers beter te ondersteunen op de internationale markt door het convenant Trade & Innovate NL te ondertekenen. Trade & Innovate NL zet zich in voor de internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven door bijvoorbeeld het organiseren van buitenlandse missies. Zo ook de Smart Manufacturing missie, georganiseerd door Innovation Quarter met ondersteuning van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, die zal plaatsvinden van 19 t/m 21 maart 2018 in München.

Tijdens deze reis heeft u de mogelijkheid om van andere ondernemers en ontwikkelaars van Smart Industry technologieën in Duitsland te leren. Daarnaast kent het een inhoudelijk programma dat ingaat op de thema’s Smart Manufacturing en Smart Skills Ontwikkeling met als doel om inspiratie te vinden voor de toepassing van deze technologieën in de dagelijkse praktijk.

Leer van praktijkvoorbeelden en visies uit de Duitse industrie bij zowel corporates zoals Siemens als bij 'Mittelstandunternehmen' als Voxeljet in München en Augsburg. Ook nemen we een kijkje achter de schermen bij grote ontwikkelaars op dit vlak zoals Kuka Robotics en het Fraunhofer Instituut voor 'Einrichtung für Gießerei-, Composite- und Verarbeitungstechnik' (IGCV).

Dit tailor-made programma, speciaal voor Nederlandse innovatieve bedrijven en instellingen die meer met Smart Industry (Industrie 4.0) willen, zullen bijdragen aan versterking van het eigen Nederlandse netwerk op dit vlak. Genodigden tijdens deze reis zijn CTO, COO, CEO’s en R&D executives van bedrijven met een productielijn in Nederland.

Interesse? Ga mee met de Smart Manufacturing inspiratiereis en registreer hier

Meer weten?

Mkoppers bom nl

Mark Koppers

Teamlead International Trade
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures