Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Meer dan 50 % van de innovatieve multinationals is actief in Brabant

Meer dan 50 % van de innovatieve multinationals is actief in Brabant

27 van de 50 bedrijven die behoren tot de meest innovatieve bedrijven ter wereld, zijn actief in Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van de Boston Consultancy Group en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

“Het is geen doel op zich om de volledige wereldtop naar Brabant te halen”, zegt Eelko Brinkhoff, Director van BOM Foreign Investments & International Trade. “Maar uit ons onderzoek blijkt dat de innovatieve bedrijven Brabant goed weten te vinden en veel economische waarde creëren.”

Werkgelegenheid

27 innovatieve bedrijven zijn goed voor 49 vestigingen verspreid over heel Brabant. Ze bieden werk aan 17.000 werknemers. Dat is exclusief de werkgelegenheid die het oplevert voor toeleveranciers!

R&D activiteiten

De activiteiten lopen uiteen van een verkoopkantoor, hoofdkantoor, (uitbestede) distributie, productie en service & repair. Brinkhoff: "Zo’n 30 procent van de bedrijven heeft research & development activiteiten in Brabant ondergebracht. Dat past natuurlijk heel goed bij het innovatieve karakter van Brabant."

De top 50 van meest innovatieve bedrijven ter wereld werd dit jaar voor de 14e keer samengesteld door de Boston Consultancy Group. Slechts acht bedrijven hebben de lijst elk jaar gehaald: Alphabet, Amazon, Apple, HP, IBM, Microsoft, Samsung en Toyota.

Een uitgebreid verslag van het onderzoek vind je op de website van de Boston Consultancy Group.

Meer weten?

Foto van Eelko Brinkhoff

Eelko Brinkhoff

Managing Director Foreign Investments & International Trade and member MT