Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Minnesota en regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland gaan samenwerken aan ontwikkeling medische technologie

Minnesota en regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland gaan samenwerken aan ontwikkeling medische technologie

Vandaag tekenden Roberta (Bobbie) Dressen, CEO van Medical Alley, en Brigit van Dijk – van de Reijt, CEO van de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), namens ROM NL, een Memorandum of Understanding (MOU) in aanwezigheid van minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tijdens de ondernemersreis in Minnesota.

Medical Alley is een organisatie in Minnesota die zich richt op de ontwikkeling en groei van de medische sector in de regio. Door de nauwe samenwerking met Medical Alley hoopt Nederland te profiteren van de kennis en ervaring van deze organisatie op het gebied van medische technologie en gezamenlijk te werken aan verdere ontwikkeling en groei van de medische sector. De ondernemersreis naar Minnesota vormt het begin van deze intensieve samenwerking.

Strategische focus

Minnesota en Nederland hebben een strategische focus op medische hulpmiddelen en beschikken over een gerenommeerd ecosysteem met een hoog niveau van expertise en professionals die elkaar aanvullen. De ondernemersreis wordt geïnitieerd en georganiseerd door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en het Consulaat-Generaal van Nederland in Chicago in samenwerking met Oost NL, LIOF, Trade & Innovate NL, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in nauwe samenwerking met Medical Alley. De ondernemersreis is een onderdeel van een meerjarige samenwerking van Life Sciences & Health in Nederland voor de Verenigde Staten van Amerika.

De MOU wordt ondertekend door de regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland (ROM’s) om het nationale karakter van deze ondernemersreis te benadrukken en gezamenlijk als Nederland de vervolgacties op te pakken. Met deze MOU willen de partijen de samenwerking verder vormgeven en in de komende jaren gezamenlijke programma’s opzetten.

De ondernemersreis naar Minnesota wordt bijgewoond door 17 MedTech bedrijven uit Nederland & Amerikaanse partners om kennis, business en best practices te delen. Het doel van dit initiatief is het versterken van de MedTech hubs in zowel Minnesota als Nederland, waarbij we samenwerken, inspireren en elkaar bezoeken. Als onderdeel van deze reis wordt een bezoek gebracht aan Philips, Medtronic en Boston Scientific, bedrijven met een grote footprint in zowel Nederland als Minnesota, die hun ervaring zullen delen.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Maureen of Thijs