Terug naar actueel

Mitsubishi Materials Corporation vestigt e-scrap sampling center op Moerdijk

4 juli 2016
577f776b2f7b0

Mitsubishi Materials Corporation (MMC), Japanse producent van non-ferro metalen en cement, vestigt zich met een e-scrap sampling center, genaamd MM Metal Recycling B.V., aan de Energieweg op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Op de circa 3 hectare grote locatie zal het bedrijf e-scrap (printplaten en andere onderdelen van afgedankte elektronische apparaten) uit heel Europa inzamelen, inspecteren en er monsters van nemen voor verdere analyse. Vanuit Moerdijk wordt de e-scrap naar Japan getransporteerd, waar het vervolgens verwerkt wordt in de smelterij van MMC. De vestiging van MMC in Moerdijk biedt werkgelegenheid aan circa 50 personen.

Het bedrijf koos voor de haven van Moerdijk vanwege de gunstige ligging. De bouw van het sampling center start nog dit jaar, en zal in 2017 in gebruik worden genomen. 

Recycling

Mitsubishi Materials Corporation is niet alleen een grote non-ferro metaal- en cementproducent, maar ook een belangrijke speler in de recyclingindustrie. Het bedrijf (her)gebruikt materialen op innovatieve wijze. Het focust zich op het verzamelen en verwerken van e-scrap om er bruikbare metalen uit te winnen. Het bedrijf kan diverse soorten bruikbare metalen recyclen uit e-scrap door haar unieke en milieuvriendelijke smelt-technologie.

MM Metal Recycling B.V. is een joint venture van Mitsubishi Materials Corporation (90%) and Hanwa Co., Ltd., een grote Japanse handelsmaatschappij (10%). 

Ferdinand van den Oever, directeur van Havenschap Moerdijk is blij met de komst van dit nieuwe bedrijf: “De vestiging van Mitsubishi Materials Corporation sluit goed aan bij onze ambitie om het aanwezige re- en upcyclecluster, en daarmee de circulaire economie, verder te versterken.” 

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, REWIN en Netherlands Foreign Investment Agency waren nauw betrokken bij het proces tot vestiging.

Bron: persbericht Havenschap Moerdijk

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures