Terug naar actueel

Molex, vooraanstaand elektronicabedrijf uit de VS, vestigt zich op High Tech Campus Eindhoven

1 februari 2024
65ba76d38ea98

Molex, wereldwijd marktleider in elektronica en innovator op het gebied van connectiviteit, een prominente speler in de elektronische componentenindustrie, heeft High Tech Campus Eindhoven (HTCE) gekozen als nieuwe thuisbasis voor het kantoor in Eindhoven. Molex verhuist van zijn vorige locatie op Eindhoven Airport naar de eerste verdieping van het nieuwe Lucis One. Lucis One, dat in de herfst van 2024 klaar moet zijn, is het eerste van 7 nieuwe gebouwen.

"Wij geloven in de kracht van een werkplek waar samenwerking en dynamiek centraal staan," zegt Bart van Ettinger, vice president van Molex. "High Tech Campus Eindhoven biedt ons team een bruisende omgeving waar men gemakkelijk fysiek met elkaar in contact kan komen en zich kan ontplooien. In een omgeving die bij uitstek geschikt is om werk, welzijn en ontspanning te combineren. Behalve dat Lucis One een high-end gebouw is, is High Tech Campus Eindhoven een levendige community vol mogelijkheden tot sporten, dineren, verfrissende wandelingen tijdens de lunchpauze en nog veel meer."

In november 2022 organiseerde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een innovatie programma voor Molex op de High Tech Campus (HTCE) om Molex te inspireren en de hightech omgeving van de regio te laten zien. "We bezochten Solliance, Holst Centre en de 5G hub. Het is geweldig om te zien dat dit bezoek heeft bijgedragen aan de beslissing van Molex om in de regio te blijven en te verhuizen naar HTCE. Een locatie die gebruikt kan worden voor Molex' toekomstige groei en als opstap kan dienen naar de rest van Europa," aldus Maarten Brouwer, Teamleider Foreign Investments bij BOM.

Wij geloven in de kracht van een werkplek waar samenwerking en dynamiek centraal staan.
Bart van Ettinger, vice president - Molex

Elsbeth Smit, senior director Real Estate van High Tech Campus Eindhoven is enthousiast over de komst van Molex. "We heten Molex van harte welkom in ons Campus-ecosysteem. We zien hun keuze voor HTCE als een bevestiging van onze gezamenlijke doelen voor innovatie en samenwerking. We zijn benieuwd hoe Molex de eerste verdieping van Lucis One transformeert naar hun eigen look en feel."

High Tech Campus Eindhoven voorziet continue groei en blijft daarmee een centrum voor technologische vooruitgang en samenwerking. Elsbeth Smit: "Molex is het perfecte voorbeeld van hoe het realiseren van nieuwbouw Lucis One voldoet aan de eisen van de huidige markt. We zijn goed op weg om meer bedrijven aan te trekken.”

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures