Terug naar actueel

Nationaal groeifonds: de welvaart van morgen begint in Brabant!

25 april 2022
6266ad43a005f

Een investering van € 5 miljard en daarnaast een reservering van € 1,3 miljard voor in totaal 28 projecten moeten zorgen voor duurzame economische groei in Nederland. Een aanzienlijk deel van dat geld komt terecht in onze regio. De financiële impuls geldt als een erkenning van de Brabantse innovatiekracht die steeds belangrijker wordt voor de Nederlandse economie.

Goed nieuws voor de initiatiefnemers achter de 28 voorstellen in het kader van het Nationale Groeifonds. Het kabinet heeft het advies van de onafhankelijke commissie die de plannen beoordeelde onverkort overgenomen. “Een groot deel van het geld gaat naar onze provincie,”, zegt Brigit van Dijk-van de Reijt, ceo van de BOM. “En dat is een mooie erkenning voor de innovatieve kracht van de bedrijven, de kennisinstellingen en overheden in Brabant.

Een erkenning voor de innovatieve kracht van Brabant.
Brigit van Dijk - van de Reijt

“We moeten vaart maken. Gelet op de economische en geopolitieke ontwikkelingen en de enorme maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, is het van groot belang om nu in de economie van de toekomst te investeren.” De financiële middelen uit het Nationale Groeifonds zijn daarbij een belangrijke aanjager. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen zullen daarbij met hun landelijke infrastructuur een belangrijke rol spelen."

"In Brabant zal de BOM uiteraard bijdragen aan de bevordering van innovatie, ondernemerschap en internationalisering. Maar we zullen er samen de schouders onder moeten zetten. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken, want samenwerking zit in het DNA van Brabant.”

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij was direct of indirect betrokken bij de aanvragen van:

  • Nextgen hightech (€633 mln)
  • PhotonDelta (€471 mln)
  • Duurzame Materialen NL (€688 mln)
  • Groenvermogen II (€500 mln)
  • Biotech Booster (€246 mln)

Meer weten?

Mhuisintveld bom nl

Marieke Huis in 't Veld

Strategist & Corporate Secretary
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures