Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Nieuwe investering voor commerciële lancering Sirius Pintuition

Nieuwe investering voor commerciële lancering Sirius Pintuition

(Foto v.l.n.r. Jan Willem Beijer, Sterre Witteveen, Eric Derksen, Mariette van der Velden-Roesink, Bram Schermers en Hubert Martens)

Sirius Medical heeft een nieuwe financiering opgehaald voor de commerciële lancering van Sirius Pintuition en voor ontwikkeling van aanvullende producten en indicaties. De Serie A-financiering is bijeen gebracht door een gezamenlijke groep van investeerders onder leiding van BOM Brabant Ventures. Mede-investeerders zijn Curie Capital en Holland Capital, extra financiering werd verstrekt door NWO, Stichting Mibiton, lokale ontwikkelingsmaatschappijen, business angels, management en bestaande aandeelhouders van Sirius.

Hubert Martens, CEO van Sirius Medical Systems: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders in Sirius Medical. Dankzij de A-ronde financiering kan Sirius Medical zijn ambitieuze groeiplannen uitvoeren: het leveren van betaalbare lokalisatietechnologie aan onze artsen en het ontwikkelen van aanvullende oplossingen.” 

Sjoerd van Gorp, senior investeringsmanager bij BOM Brabant Ventures: “Als BOM zijn we trots om deze onderneming te ondersteunen zodat we patiënten met borstkanker optimale zorg kunnen bieden. De innovatieve oplossing die Sirius heeft ontwikkeld zal leiden tot een beter zorgtraject. Dit is cruciaal in de gezondheidszorg van vandaag ”.

Een magnetisch zaadje voor borstsparende operaties

Meer informatie over Sirius Medical vind je op onze reporting portal.

Sirius Pintuition
Sirius biedt oncologische chirurgen een zeer precieze, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing die bijdraagt aan een verbeterde workflow in het ziekenhuis. Het Sirius Pintuition zaadje kan tot 180 dagen voor de operatie geplaatst worden om een borsttumor of ander wekedelentumor te markeren. Tijdens de operatie geeft de Sirius Pintuition Probe zeer nauwkeurige real-time feedback om de chirurg naar het gemarkeerde weefsel te begeleiden. De Probe kan hergebruikt worden en is compatibel met metalen instrumenten die vaak gebruikt worden tijdens operaties.

Lees het volledige (Engelstalige) persbericht op de website van Sirius Medical.

Meer weten?