Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Nieuwe investeringen voor internationale introductie Ventinova Medical

Nieuwe investeringen voor internationale introductie Ventinova Medical

Holland Capital en BOM Brabant Ventures hebben in een derde financieringsronde hun belang in Ventinova Medical uitgebreid. Daarnaast zijn een aantal nieuwe investeerders toegetreden. De nieuwe financiering wordt ingezet voor de internationale marktintroductie van Evone®, één van de innovatieve medische producten voor de beademing van patiënten die door Ventinova worden ontwikkeld.

Innovatieve productontwikkeling

Ventinova Medical, opgericht in 2013, is een bedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt en verkoopt op het gebied van luchtwegmanagement en patiëntbeademing. De producten die tot nu toe op de markt gebracht zijn, bestaan uit de mechanische ventilator Evone®; de handmatige ventilator Ventrain®; de ultradunne beademingsbuis Tritube®; en de ultradunne transtracheale katheter, Cricath®.

FCV®, een nieuw concept voor beademing

Twee jaar geleden werd het innovatieve mechanische product Evone gelanceerd. In 2019 werd Evone in maar liefst 12 nieuwe Europese landen geïntroduceerd. FCV®, het door Ventinova ontwikkelde nieuwe beademingsconcept waarop Evone® gebaseerd is, krijgt steeds meer bekendheid. FCV® controleert zowel de expiratiefase als de inspiratiefase tijdens kunstmatige beademing en dat is uniek in de wereld. De significante klinische voordelen van FCV® zijn in verschillende internationale klinische studies aangetoond. Ventinova’s producten worden gebruikt in honderden ziekenhuizen in 22 landen..

Erkenning

Er is veel erkenning voor de ontwikkelingen binnen Ventinova. Zo werd Prof. Dr. Med Dietmar Enk, uitvinder van FCV® en Medical Consultant bij Ventinova, afgelopen november benoemd tot erelid van de European Airway Management Society als erkenning voor zijn bijdragen aan de zorg. Het Amerikaanse magazine MedTech riep Ventinova onlangs uit tot ‘Company of the Year’. Het Amerikaanse blad Anesthesiology News wijdde op haar voorpagina een artikel aan FCV®.

Dirk van Asseldonk, CEO Ventinova: “We hebben als team hard gewerkt en enorme stappen gezet in zowel onze productontwikkeling als de bekendheid voor ons innovatieve beademingsconcept. Het is mooi om te zien dat dit nu wereldwijd wordt erkend. Ik ben heel tevreden met deze nieuwe financiering en de trekkende rol die Holland Capital als bestaande investeerder daarin gespeeld heeft. Het vertrouwen dat we hiermee van onze nieuwe en bestaande investeerders krijgen, maakt het mogelijk om de marktintroductie van Evone internationaal verder uit te rollen. Daar zijn we trots op.”

Meer weten?