Terug naar actueel

Onera haalt serie C investering op van meer dan €30 mln

16 januari 2024
65a5477bed20e

Onera Health, een leider op gebied van oplossingen voor slaapdiagnose en -monitoring, heeft een financieringsronde van €30 mln serie C afgesloten. Deze investeringsronde werd geleid door EQT Life Sciences en mede geleid door Gimv, met participatie van de bestaande investeerders Innovation Industries, Invest-NL, imec.xpand, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en 15th Rock.

Onera Health is een pionier en leider op gebied van oplossingen voor slaapdiagnose en -monitoring op afstand, die artsen in staat stellen om altijd en overal slaapstudies uit te voeren. Dit bedrijf heeft de voltooiing van haar financieringsronde serie C bekendgemaakt. Met deze nieuwe financieringsronde komt de totale investering van Onera tot op heden op meer dan €55 miljoen.

De ronde werd geleid door de nieuwe investeerder EQT Life Sciences, die investeert uit haar EQT Health Economics 3-fonds, mede geleid door de nieuwe investeerder Gimv, en bijgetreden door bestaande investeerders, waaronder Innovation Industries, Invest-NL, imec.xpand, BOM en 15th Rock.

Met deze sterke steun zal het bedrijf in staat zijn om de productie- en commercialisatieplannen te accelereren, en hiermee te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar haar innovatieve, zelf toepasbare, draadloze end-to-end oplossing. Verder is het bedrijf van plan om de fondsen in te zetten om de goedkeuring van de volgende generatie PSG-systeem (polysomnografiesysteem) in Europa en de Verenigde Staten te versnellen, waarmee Onera de ambitie benadrukt om zich in de slaapgeneeskunde als leider in hPSG (home PSG) te positioneren.

“We zijn verheugd dat twee vooraanstaande Life Sciences-investeerders, evenals onze bestaande investeerders van wereldklasse, het vertrouwen hebben om zich bij ons aan te sluiten en ons te steunen tijdens de volgende fase van de ontwikkeling van ons bedrijf,” zegt Ruben de Francisco, oprichter en CEO van Onera Health. “Deze kapitaalinjectie opent de mogelijkheden tot verdere expansie in de VS en in Europa. We zullen verder investeren in R&D, klantensucces en geografische uitbreiding, om de medische sector te helpen de zorg te bieden aan de miljoenen mensen die met slaapstoornissen worstelen. We zijn ongelooflijk trots en dankbaar voor ons succes tot dusver, en kijken ernaar uit om onze groei samen met onze nieuwe partners te realiseren.”

Drew Burdon, partner bij EQT Life Sciences, gaf volgend commentaar: “Met haar baanbrekende medische technologie past Onera Health perfect in de EQT Health Economics strategie. We richten ons vooral op groeiende bedrijven met de potentie om een betekenisvolle impact op de maatschappij te hebben, en Onera sluit sterk aan met deze missie. Het bedrijf laat een zeer sterke ‘product-market fit’ zien met groot potentieel om zowel de kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren, alseen positieve impact te hebben op de kosten in de gezondheidszorg. We konden geen groter genoegen bedenken dan de volgende fase van hun evolutie te steunen.”

“Het partnerschap van Gimv Life Sciences met Onera Health wordt gedreven door de gedeelde drijfveer om onvervulde klinische behoeften aan te pakken. Onera is perfect gepositioneerd om de voortdurende groei van zorg ziekenhuiskwaliteit bij patiënten thuis te ondersteunen via haar innovatieve oplossing voor slaapdiagnose. Met haar voortreffelijke team en innovatieve technologie op basis van patches, zijn wij van mening dat Onera de gouden success in slaapgeneeskunde kan en zal democratiseren,” aldus Michaël Vlemmix, partner bij Gimv Life Sciences.

Onera Health spitst zich toe op baanbrekende slaaponderzoeksoplossingen die snel, makkelijk en klinisch nauwkeurig zijn. De gebruiker-centrischetechnologie van hun PSG-systeem staat garant voor PSG-diagnoses en monitoring van klinisch niveau direct aan het bed van de patiënt, in het comfort van de eigen vertrouwde thuisomgeving. Dit MedTech- en Digital Health-bedrijf is actief in de Verenigde Staten, de Benelux en de DACH-regio.

Als onderdeel van deze transactie zullen Drew Burdon en Michaël Vlemmix toetreden tot de Raad van Commissarissen van Onera Health.

Komende maand zal Onera Health haar product tentoonstellen en de impact ervan bespreken tijdens het ‘Sleep Medicine Trends 2024’ congres, georganiseerd door de AASM (American Academy of Sleep Medicine) op 23 en 24 feb. In La Jolla, in Californië.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures