Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Plantaardig vlees uit de 3D-printer komt uit Brabant!

Plantaardig vlees uit de 3D-printer komt uit Brabant!

De in Israël gevestigde producent van plantaardig vlees, Redefine Meat, vestigt zich in Nederland om aan de groeiende vraag naar duurzame vleesproducten in Europa te voldoen. De foodinnovator is gevestigd in Best, te midden van verschillende foodinnovatiebedrijven in het agrifood-ecosysteem. Het is de bedoeling om tegen het einde van het jaar met de productie te beginnen.

Redefine Meat legt haar ambities uit in een persbericht: 'Met Europese expansie hoopt het bedrijf om 's werelds grootste vleesbedrijf te worden, waarbij technologie wordt ingezet in plaats van dieren'.

Plantaardige ingrediënten en nieuwe technologie

Redefine Meat, opgericht in 2018, maakt vleesproducten met behulp van plantaardige ingrediënten en technologie zoals 3D-printen. In nauwe samenwerking met internationale chef-koks en vleesexperts heeft Redefine Meat een nieuwe vleessoort gecreëerd, 'New-Meat'. Het bedrijf zegt dat de smaak, geur en textuur vergelijkbaar zijn met dierlijk vlees, maar goed voor het milieu en vriendelijk voor dieren. Bovendien zijn de New-Meat-producten innovatief in de plantaardige industrie omdat ze verder gaan dan de alternatieve vleesproducten van vandaag, zegt het bedrijf.

New-Meat producten zijn nu al commercieel verkrijgbaar binnen foodservices in Nederland, de UK, Duitsland en Israël. Diverse Nederlandse high-end restaurants serveren de producten van Redefine Meat.

Duurzaamheid

Eshchar Ben-Shitrit, CEO en mede-oprichter van Redefine Meat zei: "De afgelopen weken op COP26 hebben we gezien dat wereldleiders zich committeren aan historische doelen zoals de uitbanning van alle ontbossing tegen 2030, wat vraagt om een aanzienlijke vermindering van de wereldwijde vleesconsumptie. Redefine Meat heeft de ogen gericht op het echte probleem - niet vlees, maar de manier waarop het wordt geproduceerd. We hebben een echte oplossing die alle culinaire aspecten van vlees behoudt die we kennen en waar we van houden, maar vee als productiemiddel elimineert.”

De plantaardige eiwitrevolutie

Redefine Meat sluit zich aan bij verschillende andere internationale foodinnovatiebedrijven in Nederland, waaronder Meatless Farm en Beyond Meat. Samen met bedrijven en onderzoeksinstituten van eigen bodem pionieren zij in de transitie naar plantaardige eiwitten en dragen zo bij aan de toekomst van voedsel.

Redefine Meat werd bij de locatiekeuze bijgestaan ​​door de Netherlands Foreign Investment Agency en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Bron: Redefine Meat