Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Plinkr maakt zich op voor een tsunami van schulden

Plinkr maakt zich op voor een tsunami van schulden

Veel Brabantse ondernemingen hebben het lastig door de coronacrisis. Dat geldt niet voor Plinkr. De vraag naar digitale oplossingen voor financiële hulpverlening stijgt, samen met het groeiend aantal mensen dat door de crisis in de problemen lijkt te komen.

“Hulpverleners maken zich op voor een tsunami van schulden”, zegt Niels Pel, medeoprichter van de Eindhovense startup Plinkr. “Voor ons betekent dit dat er heel veel werk aan de winkel is. We zitten midden in een groeispurt, die mede mogelijk wordt gemaakt door BOM Brabant Ventures.”

Op afstand samenwerken

Pel: “Ons platform helpt hulpverleners en cliënten om in een vroeg stadium samen de thuisadministratie weer op orde te krijgen. Het neemt allerlei administratieve taken over, zodat er meer tijd overblijft voor persoonlijke begeleiding. In deze crisis merken onze gebruikers dat het platform ook heel erg geschikt is om op afstand samen te werken.”

Stroomversnelling

“Om hulpverleners een hart onder de riem te steken en ervoor te zorgen dat hulp zo snel mogelijk op gang kwam, hebben we ons platform gratis opengesteld. Bij veel instanties, die eerder al belangstelling hadden getoond voor Plinkr, is de samenwerking daardoor in een stroomversnelling terechtgekomen. Met Humanitas Thuisadministratie bijvoorbeeld, een van de grootste vrijwilligersorganisaties van het land. En het heeft ook geleid tot nieuwe contacten.”

Groeigeld

Het nieuws dat BOM Brabant Ventures heeft besloten om opnieuw in Plinkr te investeren kwam als geroepen. Pel: “We groeien snel. Met de hulp van de BOM kunnen we onze capaciteit uitbreiden. Ook gaan we hulp op afstand nog makkelijker maken, zodat hulpverleners op een veilige manier mensen met financiele problemen kunnen helpen. Daar zal ook na de lockdown grote behoefte aan zijn.”

Ondernemen in coronatijd

Hoe beleven Brabantse ondernemers de coronacrisis? Dit verhaal is onderdeel van de serie 'ondernemen in coronatijd' waarin we de ervaringen en inzichten van deze ondernemers delen.

Wil jij jouw ondernemersverhaal ook delen? Laat het ons weten!

Ook plannen voor de ontwikkeling van software met maatschappelijke impact?