Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Plinkr ontwikkelt platform voor financiële hulpverlening

Plinkr ontwikkelt platform voor financiële hulpverlening

De Eindhovense startup Plinkr heeft een platform ontwikkeld dat financiële hulpverleners met cliënten verbindt en hen gezamenlijk in staat stelt om meer grip te krijgen op de thuisadministratie. Het platform neemt administratieve taken over waardoor er meer tijd overblijft voor persoonlijke begeleiding. Een investering van BOM Brabant Ventures wordt ingezet om het platform te verbeteren, nieuwe hulpmiddelen te ontwikkelen en de groei van de onderneming te versnellen.

Plinkr wil met het platform de meer dan 50.000 financiële hulpverleners in Nederland helpen bij het begeleiden van mensen in financiële nood. Het gaat om wijkteams en budgetcoaches, maar ook om welzijns- en vrijwilligersorganisaties. “Het aantal mensen dat zich meldt voor financiële hulpverlening is de afgelopen jaren enorm gestegen”, aldus Floris Went, CEO van Plinkr. “Hulpverleners doen er alles aan om mensen te helpen, maar zijn vaak veel tijd kwijt aan administratieve taken. In veel gevallen gebeurt dat handmatig met Excelsheets of op papier.” 

Digitaal ordenen

Plinkr helpt hulpverleners en cliënten om de thuisadministratie digitaal te ordenen en de financiële positie te verbeteren. “Onze app geeft vervolgens overal toegang tot een interactief budgetplan en een schuldenoverzicht. Dat zorgt voor minder tijdrovende administratie, waardoor er meer tijd is voor het belangrijkste aspect van de hulpverlening: de persoonlijke begeleiding”, aldus Went.

De investering van BOM Brabant Ventures wordt ingezet om de technologie die achter het platform schuilgaat slimmer te maken. Zo wordt er gewerkt aan een scanfunctie die papieren documenten zoals brieven van schuldeisers digitaal verwerkt. Ook zal het platform in de toekomst onjuistheden in de administratie automatisch signaleren. 

Maatschappelijk probleem

“Plinkr kan gaan bijdragen aan het oplossen van een groot maatschappelijk probleem”, aldus Robin Franken, Investment Manager van BOM Brabant Ventures. “Eén op de vijf gezinnen in Nederland heeft problematische schulden. Een bedrijf dat innovatieve techniek inzet voor de oplossing van een maatschappelijk probleem past goed bij ons. We zijn dan ook blij dat we het team kunnen helpen om verder te groeien.”

Naast het platform is het bedrijf ook bezig met de ontwikkeling van een traject waarmee gemeenten de uitstroom uit bewind kunnen verbeteren. En dat gaat goed, aldus Went: “Je merkt dat er steeds meer vraag is naar innovatie binnen het sociaal domein. Maar je moet er goed voor zorgen dat die innovatie in dienst staat van de gebruikers. Technologie kan de hulpverlening efficiënter maken, maar het blijft een sociaal vraagstuk waarvoor persoonlijke begeleiding de oplossing is.”

Meer weten?