Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Podcast | Brabant: Broedplaats voor medische innovaties

Podcast | Brabant: Broedplaats voor medische innovaties

Langer gezond leven, dat willen we allemaal. In Noord-Brabant werken overheid, bedrijven en wetenschappers nauw samen om die ambitie vorm te geven, met de ontwikkeling van nieuwe technologieën en andere businessmodellen.

Life Sciences & Health is één van de 10 topsectoren in Nederland, met een productiewaarde van ongeveer 10 miljard euro. Maar liefst de helft daarvan komt uit Noord-Brabant, vertelt Marc Jansen van de BOM. Op het Pivot Park in Oss werken bedrijven aan nieuwe medicijnen en innovatie behandeltherapieën. In en rondom Eindhoven wordt veel medische apparatuur ontwikkeld, onder meer door Philips. Het bedrijf maakt onderdeel uit van een heel ecosysteem met andere ondernemingen, de overheid en wetenschappers van universiteiten.

John van Schagen vraagt aan Carmen van Vilsteren, boegbeeld van de topsector Life Sciences & Health, hoe een ecosysteem eruit ziet en waarom de functie daarvan zo belangrijk is. Verder praat hij met Brigitte Drees van het Pivot Park, over de baanbrekende innovaties daar, en met Joep Rijnierse, medisch directeur van Amgen. Dat bedrijf pioniert met nieuwe businessmodellen voor medicijnen.