Terug naar actueel

Podcast | Brabantse pioniers voor duurzamer voedsel

10 augustus 2020
5f06aa3bb2a1d

Plantaardige eiwitten als vervanger voor gehakt. Zelfsturende landbouwkarretjes als groen alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Brabantse bedrijven pionieren met innovaties voor een duurzamere voedselketen.

Smart processing, wordt het ook wel genoemd. Dat gaat over het tegengaan van voedselverspilling, duurzame productiemethodes en het gebruik van andere voedingsmiddelen. Weinig Nederlanders beseffen het, maar de manier waarop voedsel wordt geproduceerd én geconsumeerd gaat de komende 10 tot 15 jaar behoorlijk veranderen. En dat is nodig ook, vertelt Linda van Mierlo van de BOM.

John van Schagen praat in deze podcast verder nog met Paulus Kosters van Cosun. Daar experimenteren ze met het gebruik van plantaardige eiwitten als vervanger voor het lapje vlees dat nu nog veel borden ligt. Ook gaat hij langs bij Pixelfarming Robotics. Dat bedrijf ontwikkelt een robot waarmee akkers op een duurzame manier worden ontdaan van onkruid. Ook Jos de Boer komt aan het woord, de directeur van Foodtech Brainport. Hij legt uit hoe dit innovatiecentrum in Helmond bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe methodes van duurzame voedselverwerking.

Lees ook de longread over dit onderwerp in FD: Voedselverspilling tegengaan biedt volop kansen voor nieuwe business.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures