Terug naar actueel

Provincie Noord-Brabant en Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeren €12,5 miljoen in Lightyear

6 september 2022
631851cb767be

's-Hertogenbosch & Tilburg, 6 september 2022 – De provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) investeren in de verdere groei van het hightechbedrijf Lightyear. De fabrikant van auto’s met zonnedaken heeft vandaag een investeringsronde aangekondigd van €81 miljoen. De provincie investeert €7,5 miljoen, de BOM €5 miljoen.

Met de investering kan Lightyear de huidige groei versnellen en extra stappen zetten in de internationale uitbreiding buiten Europa. Aan het einde van dit jaar moet de eerste productieauto van het bedrijf, de Lightyear 0, op de weg verschijnen. Daarnaast helpt deze investering met de ontwikkeling van het volgende model, de Lightyear 2. Dit model heeft een startprijs van €30.000,- en gaat naar verwachting in 2025 in productie. Dit model heeft momenteel al 10.000 reserveringen.

De provincie investeert samen met het nationale investeringsfonds Invest-NL. De twee publieke investeerders hebben een gezamenlijke investeringsfaciliteit, waarmee ze snelgroeiende innovatieve mkb en midcap bedrijven die in Brabant willen opschalen van kapitaal kunnen voorzien. Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie, Financiën, Kennis en Talentontwikkeling: “Het is bijzonder om te zien hoe een bedrijf als Lightyear in Brabant kan groeien van ambitieuze startup tot voorloper in groene mobiliteit. We zien een stralende toekomst tegemoet voor Lightyear en zien ze graag verder groeien in Brabant. Goed voor Lightyear, het klimaat, Nederland en Brabant.” De totale investering van de provincie en Invest-NL bedraagt €25 miljoen.

Brigit van Dijk-van de Reijt, algemeen directeur van de BOM: “Bij de BOM zorgen we dat bedrijven, die bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke uitdagingen, begeleiding en funding krijgen om hun visie te realiseren. Dat is de reden waarom wij Lightyear ook in deze fase ondersteunen”.

Lex Hoefsloot, CEO en medeoprichter van Lightyear: "In het huidige marktklimaat heeft onze technologie een ongelooflijk potentieel voor positieve maatschappelijke invloed, dus ik zie investeringen van dit kaliber als een erkenning van Lightyear's productvisie." 

In het huidige marktklimaat heeft onze technologie een ongelooflijk potentieel voor positieve maatschappelijke invloed, dus ik zie investeringen van dit kaliber als een erkenning van Lightyear's productvisie."
Lex Hoefsloot - CEO en medeoprichter van Lightyear

"Dankzij de steun van Invest-NL, het hele consortium en onze andere investeerders en strategische partners is Lightyear goed gepositioneerd en ligt het nog steeds op schema om 's werelds eerste auto op zonne-energie te leveren en te werken aan een duurzamere toekomst", aldus Lex Hoefsloot.

Andere investeerders zijn het regionaal ontwikkelbedrijf van Limburg LIOF en private fondsen, waaronder SHV en DELA.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures