Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Provinciepenning en ereburgerschap Brabant voor Jan Hommen

Provinciepenning en ereburgerschap Brabant voor Jan Hommen

Bij zijn afscheid als president-commissaris van de Brabantse Ontwikkelings Maatschapij (BOM) ontving Jan Hommen uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de Provinciepenning en daarmee het Ereburgerschap van Noord-Brabant.

De Provinciepenning is toegekend wegens de grote maatschappelijke verdiensten van Jan Hommen, in het bijzonder op economisch gebied.

Jan Hommen heeft een indrukwekkende conduite staat bij het (inter)nationale bedrijfsleven. Hij begon zijn loopbaan bij Lips Aluminium, werkte bij Alcoa, was CFO bij Philips en bestuursvoorzitter bij ING. In zijn rol als president-commissaris van de BOM leverde hij met zijn kennis en ervaring een belangrijke bijdrage aan de positionering en verdere professionalisering van de organisatie. 

De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. De penning is ontworpen door Niel Steenbergen. In het midden van de penning is een jongen te zien die wordt geflankeerd door 4 luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, en de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.