Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Re-Teck breidt uit in Brabant: groeiende recylcing van elektronische apparatuur

Re-Teck breidt uit in Brabant: groeiende recylcing van elektronische apparatuur

Re-Teck, onderdeel van de Li Tong Group, een van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor reverse supply chain management wereldwijd, hield op 20 mei een grootse opening in hun nieuwste vestiging in Etten-Leur. Re-Teck breidt zijn aanwezigheid in de regio Brabant uit met de toevoeging van een derde vestiging. De steun voor en het belang van de nieuwe faciliteit werd aangetoond door de aanwezigheid van klanten, partners en vertegenwoordigers van NFIA, BOM, HIDC, Rewin, Taipei Representative Office en de stad Etten-Leur.

Re-Teck levert Reverse Supply Chain Management (RSCM)-oplossingen aan 's werelds topbedrijven en fabrikanten die actief zijn in de technologie-, elektronica- en telecomsector, waaronder smartphones, tablets, computers/laptops en telecomapparatuur. Re-Teck helpt hun klanten om de levenscycluswaarde van hun supply chain-assets te maximaliseren door hergebruik, onderdelenverzameling en remarketing. Ten slotte zijn ze een toonaangevende pionier op het gebied van nieuwere recyclingmethoden, omdat ze gespecialiseerd zijn in de milieuvriendelijke verwerking van gebruikte elektronische apparatuur.

Het belangrijkste is dat het team van Re-Teck zich inzet voor verdere groei in Europa. In de media horen we vaak dat het recyclen van lithiumbatterijen voor veel batterij- en EV-fabrikanten een ongekende uitdaging voor de nabije toekomst is. Momenteel test Re-Teck een innovatieve oplossing voor het recyclen van lithiumbatterijen in Amerika en hopelijk in de nabije toekomst met succes in Nederland. "De toename van batterijaangedreven apparaten heeft geleid tot een ongelooflijke behoefte aan een veilige en effectieve methode om deze batterijen te recyclen en op te knappen", aldus Edward Tseng, General Manager van Re-Teck. "Het team van ingenieurs van Re-Teck heeft een proces gecreëerd dat droge output en zuurstofvrij versnipperen omvat."

Re-Teck wil verder groeien en investeren in de regio Brabant. Om deze toekomstige groei te ondersteunen, organiseerde BOM voor Re-Teck een Bright Innovation Tour om het innovatieve ecosysteem in Brabant te verkennen. BOM opende haar netwerk en er werden bezoeken gebracht aan de High Tech Campus, Automotive Campus, The Battery Competence Center en de bedrijven: Delta Electronics en ELEO. De tour toonde de indrukwekkende technologieën, slimme ecosystemen en presenteerde een unieke manier van samenwerken.

Samen met de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), Holland International Distribution Council (HIDC) en REWIN West-Brabant heeft BOM Re-Teck bijgestaan bij deze uitbreiding.

Meer weten?

Foto van Eelko Brinkhoff

Eelko Brinkhoff

Managing Director Foreign Investments & International Trade and member MT