Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Re-Teck kiest Breda voor retourmanagement van gebruikte elektronica

Re-Teck kiest Breda voor retourmanagement van gebruikte elektronica

Burgemeester Paul Depla van Breda heeft vandaag de eerste Nederlandse vestiging geopend van Re-Teck, onderdeel van de internationaal opererende Li Tong Group (LTG). Re-Teck, gevestigd aan de Grenssteen op industrieterrein Steenakker, is gespecialiseerd in de milieuvriendelijke verwerking van gebruikte elektronische apparatuur. Het bedrijf verwacht maandelijks onderdelen en materialen van zo’n 30.000 tot 50.000 smartphones geschikt te maken voor hergebruik.

Europese wetgeving heeft een belangrijke rol gespeeld bij de komst van het bedrijf naar Breda. Algemeen Directeur Edward Tseng: “Producenten van mobiele telefoons zijn verplicht om met ingang van 15 augustus jl.  75 procent van de verkochte apparatuur apparaten in te zamelen en 55 procent geschikt te maken voor hergebruik. Dat is een enorme uitdaging, waar we onze Nederlandse klanten graag bij helpen.

Re-Teck is een van de 25 vestigingen in 20 landen van het snelgroeiende LTG, één van de marktleiders op het gebied van retourlogistiek van smartphones, tablets, computers/laptops en telecomapparatuur. Samen met twee faciliteiten in Dubai en Wenen bedient Re-Teck Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Opdrachtgevers zijn internationaal opererende producenten en importeurs van telecom, elektronica en technische apparatuur.

“Re-Teck draagt bij aan de duurzame versterking van de Brabantse economie en is een mooie aanwinst voor Breda”, zegt Eelko Brinkhoff van BOM Foreign Investments. De BOM begeleidde Re-Teck bij de keuze voor Breda, samen met de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en REWIN West-Brabant.

Brinkhoff: “E-waste is een groeiend probleem. De komst van Re-Teck is dan ook goed nieuws voor het milieu en voor de producenten van elektronica in Brabant, die gebruik kunnen maken van de ervaring en de contacten van het bedrijf.”

“Op korte termijn biedt Re-Teck werkgelegenheid aan 20 medewerkers. De verwachting is dat er binnen drie jaar zo’n 60 werknemers nodig zijn. Een deel van de arbeidskracht wordt geleverd door de ATEA-groep, het leerwerkbedrijf van de gemeente Breda.”

Meer weten?