Revyve haalt €24 miljoen voor het opschalen van gisteiwitten

23 september 2025
Foodtech scale-up Revyve heeft €24 miljoen opgehaald in een Series B-financieringsronde, waarmee het totaal aan opgehaald kapitaal op ruim €40 miljoen uitkomt. Met deze investering kan Revyve haar commerciële uitrol versnellen van functionele gisteiwitten die eieren en additieven vervangen in verschillende voedselproducten.
BOM Revyve

De Series B-ronde werd geleid door ABN AMRO Sustainable Impact Fund en Invest-NL, met regionale steun van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en strategische investeringen door Lallemand Bio-Ingredients’ dochtermaatschappij Danstar Ferment en Grey Silo Ventures (CVC van Cereal Docks Group). Bestaande investeerders Oost NL en Royal Cosun deden ook in deze ronde weer mee, waarmee ze het consortium compleet maken. Deze diverse investeerdersgroep – institutioneel, publiek en strategisch – ondersteunt Revyve’s missie om het landschap van alternatieve eiwitten te transformeren met next-gen, clean-label oplossingen.

Clean-label oplossingen voor een veranderend voedsellandschap

Revyve produceert hoogwaardige gisteiwitten met de functionaliteit van eieren, om zo ei te vervangen in categorieën als bakkerijproducten, sauzen, vleesalternatieven en plantaardige zuivel. In tegenstelling tot veel bestaande vervangers zijn de ingrediënten van Revyve natuurlijk, duurzamer en ook nog eens concurrerend in prijs. Daarmee helpen ze producenten om een antwoord te vinden op drie uitdagingen in de industrie:

  • Stijgende eierprijzen: Volatiele en hoge prijzen zorgen voor een groeiende vraag naar stabiele en betaalbare alternatieven.
  • Kritiek op ultrabewerkte voeding: Merken staan onder druk om additieven te schrappen zonder functionaliteit te verliezen.
  • Duurzaamheid: Grote retailers en producenten verwachten een lagere CO₂- voetafdruk in de hele keten.

“Het verminderen van het gebruik van eieren is topprioriteit voor voedselproducenten, maar het repliceren van hun unieke functionaliteit is cruciaal om de vertrouwde textuur en bite voor consumenten te behouden. Dit is waar onze gisteiwitten in excelleren: een betaalbare en clean-label oplossing voor het vervangen van ei,” zegt Cedric Verstraeten, CEO van Revyve. “Deze financieringsronde is een kantelpunt voor Revyve: het stelt ons in staat om modulair op te schalen en uit te breiden naar meer categorieën, zodat we onze duurzame oplossingen aan steeds grotere klanten kunnen leveren.”

Deze financieringsronde is een kantelpunt voor Revyve: het stelt ons in staat om modulair op te schalen en uit te breiden naar meer categorieën, zodat we onze duurzame oplossingen aan steeds grotere klanten kunnen leveren.
Cedric Verstraeten
CEO Revyve

Meer weten

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager

Opschalen van productie in Nederland

In 2024 ging de productie in de ‘first-of-a-kind’ (FOAK) productiefaciliteit in Dinteloord van start. De locatie draait inmiddels op volle capaciteit voor meerdere klanten en heeft bewezen dat Revyve in staat is industriële volumes te produceren, én te verkopen. Met deze nieuwe investering zal Revyve de productie uitbreiden tot meer dan 1.600 ton per jaar, waarmee een stabiele levering aan klanten wordt gegarandeerd. Verstraeten voegt toe: “De steun vanuit zowel het Wageningse als het Brabantse ecosysteem heeft ons geholpen om in recordtijd naar industriële schaal te groeien. Met een ervaren, gepassioneerd team en een gecommitteerde groep investeerders hebben we een heel sterke basis voor wereldwijde expansie.”

De plannen van Revyve sluiten naadloos aan bij onze missie om Brabant te positioneren als de ScaleUp Plant van Europa. De technologie draagt niet alleen bij aan een duurzamer voedselsysteem, maar is ook precies het soort gedurfde innovatie dat wij in de regio willen stimuleren. We zijn er trots op Revyve te ondersteunen bij het opschalen van hun impact via Brabant naar de rest van de wereld.
Ingrid Nieweg
Investment Manager BOM

Vooruitblik

Met industriële productie in volle gang verkoopt Revyve inmiddels aan klanten in heel Europa, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Mexico en Australië. Met dit momentum zal het bedrijf dit najaar zijn nieuwste toepassingen en samenwerkingen presenteren op twee grote beurzen: Anuga (4–8 oktober, Keulen, Hal 01.2 | Stand D028g-E029g) en Food ingredients Europe (2–4 december, Parijs, Stand #73J23). We hopen je daar te ontmoeten. 

Deel deze pagina