Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Route42 laat vrachtwagenchauffeurs zuiniger rijden

Route42 laat vrachtwagenchauffeurs zuiniger rijden

BOM Brabant Ventures investeert samen met Peak Capital 700.000 euro in Route42. De Bredase startup levert een intelligent platform waarmee vervoerders hun CO2 uitstoot kunnen terugbrengen, klanten worden ingelicht als chauffeurs in de file staan en zelfs wegbeheerders een seintje krijgen als het wegdek gerepareerd moet worden. De kapitaalinjectie wordt ingezet voor de internationale expansie van Route 42.

“Het platform dat Route42 heeft ontwikkeld is heel sterk in het coachen van chauffeurs op rijgedrag,” zegt investeringsmanager Robin Franken. Te scherpe bochten, onnodig stationair draaien, het toerental, het remgedrag en uiteraard de snelheid worden continue gemeten. Klanten kunnen op basis van deze gegevens het rijgedrag en daarmee het brandstofverbruik van de chauffeurs bijsturen.”

Winst voor de ondernemer

“De transportondernemer, die het vaak moeten doen met kleine marges, werkt graag samen met Route42 om brandstofkosten te verlagen en te besparen op onderhoudskosten. Route42 kan bovendien uit de voeten met verschillende soorten hardware. En dat is een groot voordeel in een sector waarin veel verschillende systemen worden gebruikt en consolidatie aan de orde van de dag is.”

Digitalisering transportsector

“De potentiële CO2-reductie vinden wij al een heel goede reden om in het bedrijf te investeren. Daarnaast staat de digitalisering van de transportsector hoog op ons verlanglijstje. Als je uitstoot wilt reduceren, marges wilt verbeteren en onderhoud voorspelbaar wilt maken, dan zul je de sector eerst moeten digitaliseren. Route42 speelt daarbij een belangrijke rol.

Klik hier voor het persbericht op de website van Route42.

Ook plannen om de transportsector te digitaliseren?