Terug naar actueel

Salvia BioElectronics haalt 26 miljoen euro op voor ontwikkeling neurostimulatietherapie bij chronische migraine

22 september 2020
5f699b1c44185

Salvia BioElectronics B.V. heeft 26 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van een neurostimulatie oplossing voor de behandeling van chronische migraine. De serie A ronde werd geleid door Panakès Partners, INKEF Capital en SHS Gesellschaft für Beteiligungsmanagement met deelname van BOM Brabant Ventures, Thuja Capital en Dolby Family Ventures. Een risicodragend Innovatiekrediet van 5 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, maakt deel uit van de nieuwe financiering.

Migraine, een van de belangrijkste oorzaak van arbeidsongeschiktheid onder de 50 jaar, treft één op de zeven mensen, voornamelijk vrouwen. Patiënten ervaren een pulserende pijn, soms vergezeld van misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht. De periodes kunnen een paar uur tot een paar dagen duren. Meer dan vijf procent van de patiënten lijdt aan chronische migraine, waar ze gemiddeld 22 dagen per maand last van hebben.

Onderhuidse folie

Neurostimulatie is een bewezen effectieve behandeling bij chronische migraine, maar er zijn geen goedgekeurde implantaten beschikbaar. De traditionele neurostimulatiesystemen zijn niet ontworpen voor toepassing in het hoofd. De zeer dunne bio-elektronische folies die Salvia BioElectronics ontwikkelt zijn dat wel, en kunnen onder de huid worden ingebracht met een minimaal invasieve procedure.

Deze therapie kan het leven van patiënten met migraine ingrijpend veranderen.
Hubert Martens, CEO Salvia BioElectronics

Hubert Martens, CEO van Salvia BioElectronics: “We hebben een team van zeer getalenteerde mensen waarmee we een therapie ontwikkelen die het leven van mensen met chronische migraine ingrijpend kan veranderen. We zijn verheugd met onze nieuwe investeerders en met de gecontinueerde steun van onze bestaande investeerders. Dit syndicaat van gerenommeerde investeerders in de medische technologie valideert onze aanpak. Met deze nieuwe investering kunnen we onze therapie naar de markt toe brengen.”

Jeroen Siemes, Senior Investment Manager bij BOM Brabant Ventures:“We hebben bijgedragen aan de vroege ontwikkeling van Salvia in 2018 via een seed-investering. Met deze investering heeft het Salvia-team een ​​veelbelovend therapieconcept ontwikkeld. Met deze aanzienlijke nieuwe financiering van zowel de huidige als nieuwe investeerders kan de technologie verder worden ontwikkeld."

Het volledige (engelstalige) persbericht  over de nieuwe investering in Salvia BioElectronics vind je hier.

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures