Terug naar actueel

Salvia BioElectronics ontvangt ‘seed funding’ voor ontwikkeling minimaal invasieve neuromodulatietherapie

22 mei 2018
5afbf29c4322a

De Eindhovense startup Salvia BioElectronics B.V. maakt vandaag bekend dat het € 1,3 miljoen heeft opgehaald voor de ontwikkeling van een minimaal invasieve bio-elektronische therapie voor mensen die aan een chronische, neurologische aandoening lijden. Salvia heeft financiering opgehaald bij een syndicaat onder leiding van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Thuja Capital Healthcare Seed Fund II. Andere financiers in het syndicaat zijn RVO.nl (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en de oprichters en werknemers van Salvia.

Salvia wil de financiering gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zijn productconcept, ter voorbereiding op een grotere serie A-financieringsronde. Daarmee wil Salvia het uiteindelijke product realiseren en klinische studies uitvoeren voor het verkrijgen van Europese CE markering, en de commerciële lancering van het apparaat bekostigen.

Hubert Martens, CEO van Salvia BioElectronics: “De behandeling van een chronische, neurologische aandoening met medicijnen heeft vaak ongewenste bijwerkingen die ondraaglijk kunnen zijn voor patiënten. Door zenuwactiviteiten voorzichtig te beïnvloeden, triggert bio-elektronica natuurlijke mechanismen van het lichaam zonder dat daarbij bijwerkingen optreden. Mogelijk is deze behandeling ook effectiever dan die met medicijnen.”

De reden dat wij al in zo’n vroege fase investeren is het trackrecord van Salvia’s team
Jeroen Siemes - BOM Brabant Ventures

“De reden dat wij al in zo’n vroege fase investeren is het trackrecord van Salvia’s team”, zegt Jeroen Siemes, investment manager bij BOM. “Wat medische technologie betreft heeft BOM een proactieve focus op bedrijven die een significante impact op de samenleving kunnen hebben. We zien dat er sprake is van een zogenoemde ‘unmet need’ voor de effectieve behandeling van patiënten met een chronische, neurologische aandoening. Salvia’s innovatieve concept kan voor hen een oplossing bieden. Daarom zijn we enthousiast om dit medisch-technologische bedrijf te ondersteunen in deze vroege fase.”

Florian Ludwig, investment manager van Thuja Capital: “Thuja Capital investeert in de beginfase van de ontwikkeling van medische producten, die daadwerkelijk impact hebben op patiëntenzorg. We verwachten dat neuromodulatie een terrein is dat zich snel ontwikkelt de komende jaren. We geloven ook dat Salvia’s gedifferentieerde productconcept artsen een krachtig gereedschap zal geven bij de behandeling van patiënten.”

Heidi van Hooff, manager Vroegefasefinanciering van RVO.nl: “Een lening uit de Vroegefasefinanciering is bedoeld voor de startfase van ambitieuze projecten en heeft als doel om andere investeerders te overtuigen om follow-up activiteiten te financieren. Salvia BioElectronics heeft ons overtuigd dat het aan onze criteria voldoet en we zijn verheugd het bedrijf te ondersteunen.”

Meer weten?

Bvandenhoogen bom nl

Bram van den Hoogen

Public Affairs Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures