Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

SEKISUI opent deuren op Automotive Campus

SEKISUI opent deuren op Automotive Campus

De Japanse multinational SEKISUI opent een ontwerpstudio op de Automotive Campus in Helmond, Nederland. Het bedrijf zal de moderne showroom gebruiken als 'living lab' om hun klanten, OEM's en partners uit Europa op de hoogte te houden van de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Het is de bedoeling dat het bedrijf in oktober zijn deuren opent.

Stel je eens voor: je stapt in de auto en het dashboard, navigatiehulpmiddelen, verkeersinformatie en de buitentemperatuur worden allemaal op de voorruit geprojecteerd. Bezoekers van de SEKISUI ontwerpstudio op de Automotive Campus in Helmond kunnen binnenkort ontdekken hoe dit nieuwe ontwerp & technologie het rijden in de toekomst aanzienlijk zal veranderen. "Hier vind je de allernieuwste technologieën voor toekomstige slimme mobiliteit en slim leven", zegt Masashi Yanai, directeur van de SEKISUI-ontwerpstudio.

Betoverd door de Campus

Pieter Rahusen, Business Developer op de Automotive Campus, is zeer verheugd met de komst van SEKISUI. “Samen met onze regionale partners Brainport Development en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij hebben we hard gewerkt om de Japanse multinational naar Brabant te krijgen. Het bedrijf is gecharmeerd van onze Automotive Campus. Vooral onze benadering van open innovatie sprak hen aan. De regio Zuidoost-Brabant is het decor geworden voor intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen, waarbij kennisdeling centraal staat.”

Het feit dat SEKISUI daar aanwezig zal zijn, zal het internationale imago van de Automotive Campus helpen verbeteren, meent Rahusen. “Hoewel veel mensen in Nederland misschien nog nooit van SEKISUI hebben gehoord, is het een wereldspeler in de auto-industrie, met een jaaromzet van een half miljard euro en duizenden medewerkers, alleen in Europa. Als een bedrijf van die omvang ons vertelt hoe onder de indruk ze zijn van de Campus, moeten we dat als een ongelooflijk compliment zien.”

E-mobiliteit

SEKISUI CHEMICAL CO., LTD. is een toonaangevend wereldwijd bedrijf op het gebied van chemicaliën en huisvesting. Met behulp van technologische innovaties zet het bedrijf nieuwe standaarden op het gebied van infrastructuur en oplossingen voor de chemische industrie. Hoewel de business developer van Automotive Campus nog geen details kan geven over het exacte uiterlijk van de ontwerpstudio, weet hij wel dat er een hypermoderne conceptcar zal komen te staan ​​die is ontworpen door het Helmondse designbedrijf GBO. De auto zal worden gebruikt om de technologieën te demonstreren die SEKISUI kan bieden.

Zowel SEKISUI als de Automotive Campus beschouwen de ontwerpstudio als een eerste joint venture, en in de toekomst zullen er nog meer volgen.

Meer weten?