Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Shypple haalt financiering op bij Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Shypple haalt financiering op bij Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Brabantse startup Shypple heeft een seed-investering opgehaald bij de BOM. Shypple is een online dienstverlener voor het boeken van zeevracht, een innovatieve intermediair waarbij bedrijven snel, eenvoudig en tegen concurrerende prijzen zeevracht kunnen boeken. Met hun online platform automatiseert de onderneming de papierwinkel die ontstaat door de communicatie en documentatie bij zeevaartverscheping. Shypple gebruikt de groeifinanciering om verder op te schalen, haar oplossing door te ontwikkelen en versneld personeel aan te nemen. 

Het platform van Shypple is te vergelijken met een website voor het boeken van vliegtickets. “Als consument kun je vliegtickets en vakantieactiviteiten online eenvoudig samenstellen”, zegt oprichter Jarell Habets. “Gek genoeg is die manier van werken minder vanzelfsprekend in de zeevaartmarkt. Daar willen we verandering in brengen.” 

Shypple heeft als ambitie de wereldhandel te versimpelen door verschepen makkelijk te maken. “Door een bijbaan tijdens mijn studie kwam ik erachter dat expediteurs al sinds de jaren tachtig dezelfde aanpak hanteren voor hun documentatie. Dit levert bergen aan papierwerk op”, vervolgt Jarell Habets. “Eén vracht kan momenteel wel vijftig e-mails over en weer opleveren, en dan heb ik het nog niet eens over het telefoonverkeer dat erbij komt kijken.” 

Realtime

De dienstverlener biedt live inzicht in de supply chain en zorgt voor een real-time overzicht van alle bijbehorende documentatie, vrachtstatussen en locaties van iedere zending. Door deze informatie centraal te stellen in een online omgeving, ondervangt Shypple alle traditionele vormen van communicatie tussen expediteur en personen binnen een import- of exportbedrijf. Via een web-app hebben bedrijven 24/7 toegang tot de informatie en staan ze daarnaast via chat in direct contact met de customer service-medewerkers van Shypple. Deze werkwijze is sneller en eenvoudiger. Daardoor kan het bedrijf structureel tegen lagere kosten opereren en betere service bieden. Bovendien is er minder kans op miscommunicatie of menselijke fouten. 

Met de financiering van de BOM kan Shypple versneld groeien. “We hebben talent op iedere positie binnen het bedrijf, nu is het een kwestie van opschalen”, voegt Habets toe. “Naast kapitaal biedt de BOM ons logistieke kennis en netwerk die nodig zijn deze stap in onze bedrijfsontwikkeling te zetten.” BOM investeert in innovatieve Brabantse groei-ondernemingen in de topsectoren van de regio. Het portfolio van BOM bevat onder andere ventures als SendCloud, Protix, CytoSmart en TalkJS. 

“Shypple onderscheidt zich in de traditionele expeditiemarkt als een challenger met gedegen domeinkennis en een intuïtieve dienstverlening”, zegt Miriam Dragstra, directeur BOM Capital bij Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. “De financiering stelt de onderneming in staat om versneld door te groeien naar een volgend niveau. Daarbij heeft Shypple een prachtige ambitie om wereldhandel te versimpelen, daar dragen we met de BOM graag aan bij.”

Meer weten?