Terug naar actueel

Soliton Systems versterkt ecosysteem in Brabant

19 juni 2022
62b05d00682ab

Twee jaar geleden ging Soliton Systems, een Japans technologiebedrijf, een succesvolle samenwerking aan met de 5G Hub op de High Tech Campus in Eindhoven om samen met VodafoneZiggo en Ericsson futuristische toepassingen te demonstreren die mogelijk worden gemaakt door de opkomst van 5G. Nu versterkt het bedrijf zijn aanwezigheid in Brabant verder.

Het Europese hoofdkantoor is al gevestigd in Amsterdam en heeft deze samenwerking in de Brabantse regio toegevoegd. Go Ito, Commercieel Directeur van Soliton Systems Europe: “deze regio is zeer aantrekkelijk voor Soliton gezien haar positionering als het technologiecluster van Europa (Brainport Eindhoven) en de nabijheid van Amsterdam.”

Een van de sterke punten van Soliton is videotransmissie met ultralage latentie, die bijvoorbeeld van invloed is op de tijd die nodig is om live video van een mobiele camera naar een commando- en controlecentrum te verzenden. De encoder maakt verbinding met een camera, comprimeert de video en streamt via mobiele netwerken. Dit duurt traditioneel een paar seconden, maar met de oplossingen van Soliton kan dit worden teruggebracht tot minder dan een tiende van een seconde voor live streaming over lange afstand.

Momenteel ondersteunt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in samenwerking met NFIA Japan Soliton Systems door ze te verbinden en te introduceren bij relevante en interessante stakeholders in de regio. Edwin Zonder, Senior Project Manager bij BOM: "BOM is van fundamenteel belang geweest bij het verbinden van Soliton met de belangrijkste wereldwijde industrieën en organisaties in het automotive-ecosysteem."

We zijn erg blij met Soliton Systems in Brabant. Soliton's low-latency videostreaming-oplossing zal het wereldwijde ecosysteem helpen om innovaties te implementeren op het gebied van mobiel toezicht, mobiele uitzendingen en afstandsbediening.”
Frits Hoeve, Senior Projectmanager bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Sleuteltechnologie

Soliton blijft in veel markten innoveren en de producten blijven evolueren. Het bedrijf investeert in onderzoek en ontwikkeling om een ​​steeds veranderende wereld te bedienen. De huidige CEO en oprichter, Dr. Nobuo Kamata, is al meer dan 30 jaar een technologisch georiënteerde leider en pionier.

Dankzij deze geavanceerde technologie heeft Soliton een groot aantal traditionele markten bediend, zoals broadcast en surveillance. Maar met de komst van 5G ontstaan ​​er nieuwe markten die afhankelijk zijn van live videostreaming in realtime. Dit geldt ook voor Smart City-implementaties. De visie van het bedrijf is om een ​​grote rol te spelen in de toekomst van autonoom rijden door rijden op afstand mogelijk te maken wanneer dat nodig is. Deze gecodeerde, lage latentie en zeer betrouwbare livestreamfunctie zal cruciaal zijn in het wetgevingsproces van autonome voertuigen en de toekomst van slimme steden.

De samenwerking en verdere ontwikkeling, opschaling en vermarkting van deze sleuteltechnologie van Soliton Systems is een mooi initiatief dat perfect past binnen de huidige focus van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De opkomst van 5G wordt gezien als een enabler voor een breed scala aan nieuwe initiatieven, van voertuigcontrole en verbeterde verkeersveiligheid tot IoT en robotica. Het is bedoeld om de status-quo van hoe we ons dagelijks leven leiden uit te dagen en innovatie naar een ander niveau te tillen. Een mooie aanwinst voor onze regio, die gaat bijdragen aan de versterking van het AI- en IT-cluster in Brabant.

Meer weten?

Ezonder bom nl

Edwin Zonder

Senior Project Manager Foreign Investments
Fhoeve bom nl

Frits Hoeve

Programme Manager
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures