Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Subsidie voor innovaties in de food-sector in de Nederlands-Duitse grensregio

Subsidie voor innovaties in de food-sector in de Nederlands-Duitse grensregio

Call innovatieprojecten Food 2020 Fase II: indienen tot uiterlijk 6 september 12:00 uur 


Het Nederlands-Duitse samenwerkingsproject FOOD2020 stelt opnieuw subsidiegelden beschikbaar voor grensoverschrijdende samenwerking op innovatieprojecten in de foodsector. De projecten moeten passen bij de vijf hoofdthema’s van FOOD2020: voedselveiligheid, gezonde voeding, voedselzekerheid, sociale innovatie en duurzaamheid centraal. Agrofood bedrijven uit Noordoost- en Zuidoost-Brabant kunnen hiervoor tot 6 september een subsidieaanvraag indienen.


De subsidieronde is een vervolg op de eerste succesvolle fase van FOOD2020. Daaraan hebben meer dan 500 mkb’ers uit de agri- en foodindustrie uit de Nederlands-Duitse grensstreek deelgenomen en werden 25 banen en 20 traineeplekken gerealiseerd.
In fase II ligt de nadruk op het aanpakken van sociale en maatschappelijke uitdagingen in het wereldwijde voedselsysteem. Bedrijven in de Nederlands-Duitse grensregio krijgen weer de kans om hun innovatieve ideeën door te ontwikkelen en een stevige positie te verwerven in de markt. De subsidie (50 procent van de projectkosten met een maximum van 67.500 euro) is beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. Aanvullend kunnen de bedrijven kennisinstellingen betrekken bij de projecten. Naast de personeelskosten van de projectpartners kunnen ook diensten van derden worden gefinancierd. Naar verwachting volgt eerste kwartaal 2019 een tweede subsidieronde.

Een groot aanbod aan seminars en workshops geeft deelnemers aan het programma een goed inzicht in toekomstige ontwikkelingen in de foodsector. Nieuw zijn de zogenoemde Think Tanks waarin bedrijven gedurende langere tijd werken aan concrete vraagstukken als digitale uitdagingen, circulaire economie, clean labels en alternatieve eiwitbronnen. 

Food2020 Interactive Urban Farming

Video-impressie van het Interactive Urban Farming innovatieproject van Food2020 Fase 1, waaraan o.a. PlantLab als leadpartner deelnam.

Over FOOD2020

FOOD2020 is onderdeel van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie, MWIDE NRW, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung, het Nederlandse Ministerie van Economi-sche Zaken en Klimaat en de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel. Klik hier voor een video impressie van het Interactive Urban Farming innovatieproject van Food2020 Fase 1, waaraan o.a. PlantLab als leadpartner deelnam.

Meer weten?

Foto van Chantal Dietvorst - ten Tije

Chantal Dietvorst - ten Tije

Managing Director Ecosystems Development and member MT