Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Terugblik Food Waste Event: samen tegen voedselverspilling!

Terugblik Food Waste Event: samen tegen voedselverspilling!

Veghel, 21 maart - Zo’n 60 Brabantse ondernemers gingen tijdens het Food Waste Event in THREE-SIXTY actief aan de slag om voedselverspilling te voorkomen. De bijeenkomst was een van de hoogtepunten in de Maand van Samen tegen Voedselverspilling, waarin de BOM een actieve rol speelde.

Brabant is dé agrifood-provincie van Nederland. Daarom heeft deze regio de potentie om zich te ontwikkelen tot een plek waar kennis wordt gedeeld en voedselverspilling een halt wordt toegeroepen.

Het voorkomen van voedselverspilling is een belangrijke stap op weg naar een waardegedreven en duurzaam voedselsysteem. Het draagt bij aan een hogere concurrentiekracht; een kleinere ecologische voetafdruk, meer voedselzekerheid en een hogere waardering voor ons voedsel.

De BOM is op verschillende fronten actief:

  • De BOM is mede-initiatiefnemer van THREE-SIXTY, het innovatiecentrum voor circulaire economie in Veghel.
  • De BOM ondersteunt Food Waste Xperts: de organisatie die met een netwerk van partners agrifood-ondernemers helpt om verspilling te voorkomen en kansen te verzilveren.
  • De BOM investeert in bedrijven als Protix en Peelpioneers met een aansprekend verhaal rondom verspilling.
  • De BOM deelt inspirerende voorbeelden op Brabantse-agrofood2020.nl. Hier vindt u ook de infografic die we samen met onze partners ontwikkelde om ondernemers te laten zien hoe verspilling in de voedselketen kan worden voorkomen.

Meer informatie over het voorkomen van voedselverspilling?

Kijk op Food Waste Xperts of neem contact op met Linda van Mierlo

Meer weten?