Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Terugblik Future & Green Mobility missie Baden-Württemberg

Terugblik Future & Green Mobility missie Baden-Württemberg

Van 10 t/m 13 februari bezocht een 20-koppige Nederlandse delegatie de steden Stuttgart en Karlsruhe met als thema: toekomstige duurzame stadsmobiliteit. De delegatie werd aangevoerd door Brabants gedeputeerde voor Economie Martijn van Gruiijthuijsen en bestond uit bedrijven actief in smart charging, micro-mobility vehicles, MaaS- en mobiliteitsdienstverleners. 

Gedurende deze dagen bezocht de delegatie beide steden, verscheidene mobiliteitsbedrijven, Fraunhofer en KIT instituten met kennisuitwisseling en workshops over het duurzaam maken van de toekomstige mobiliteit in binnensteden. Conclusie: méér (elektrisch) openbaar vervoer, e-bikes, e-cargobikes en car-sharing stimuleren en implementeren. 

Hierbij tonen de Duitse partners sterke belangstelling voor de Nederlandse ervaringen en oplossingen. Tijdens de reis werden door de deelnemers dan ook nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed met bedrijven actief in verkeersmanagement en met vertegenwoordigers van de ‘Stadtwerke’. Op politiek bestuurlijk niveau werden de goede relaties tussen Brabant en deelstaat Baden-Württemberg aangehaald. 

De missie was een gezamenlijk initiatief van de Trade & Innovate NL partners BOM International Trade, InnovationQuarter, Amsterdam Trade & Innovate, Utrecht Region en Consulaat-Generaal München.

Meer weten?