Terug naar actueel

Terugblik ondernemersreis AgriTechnica

20 november 2019
5dd5514757008

Op 13 en 14 november organiseerde BOM International Trade samen met collega ontwikkelingsmaatschappijen LIOF en Oost NL een 2-daagse ondernemersreis met als hoofddoel de AgriTechnica in Hannover. De AgriTechnica is de grootste land- en tuinbouwbeurs ter wereld waar meer dan 100 Nederlandse bedrijven een eigen stand hebben en waar meer dan 500.000 bezoekers op af komen.

Wereldmarktleider op het gebied van maaidorsers

Op de eerste dag werd een bezoek gebracht aan de firma Claas in Harsewinkel. De deelnemers namen een kijkje in de fabrieken en kregen een duidelijk beeld van dit Duitse, honderd jaar oude familiebedrijf, wereldmarktleider op het gebied van onder andere maaidorsers. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat digitalisering in de landbouw steeds belangrijker wordt. We zullen, met een toenemende wereldbevolking en een afnemend aantal km2 landbouwgrond, slimmer en efficiënter moeten gaan produceren. Landbouwraad in Berlijn Peter Vermeij begeleidde de delegatie en hield een pleidooi voor intensievere samenwerking tussen Nederlandse en Duitse bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van landbouwtechniek en –innovatie.

Trends AgriTechnica 2019
De tweede dag stond geheel in het teken van een bezoek aan de beurs zelf. Indrukwekkend, groots en met voor ieder wat wils. Of je nu actief bent in de verwerking van staal, precisielandbouw, autonome voertuigen, drones, big data of de vervaardiging van landbouwmachines, de beurs biedt het allemaal. Zaken die opvielen tijdens het bezoek waren de opkomst van nieuwe landbouwgebieden, het toenemende belang van digitalisering en de opkomst van autonome voertuigen. Voldoende internationale kansen voor bedrijven in Brabant die zich richten op de veranderende land- en tuinbouw.

5dd551c924508

Meer weten over zakendoen in Duitsland?

Mkoppers bom nl

Mark Koppers

Teamlead International Trade
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures