Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Terugkijken | Het uur van Willem van der Leegte

Terugkijken | Het uur van Willem van der Leegte

VDL Groep. Een iconisch rood, wit, blauw logo dat symbool staat voor een doeltreffende operatie van ruim honderd maakbedrijven. Van metaal, bussen tot halfgeleiders. Onder leiding van Willem van der Leegte neemt de onderneming met bijna 16.000 medewerkers een stevige positie in als een van de grootste industriële werkgevers in Nederland.

Wat kunnen we leren van dit Eindhovense conglomeraat? Hoe belangrijk zijn innovatie en digitalisering voor VDL? Wat is de visie van het bedrijf op ketenlogistiek, geopolitiek, duurzaamheid en niet onbelangrijk talent? Een uur lang ging Roelof Hemmen in een ‘zomergasten-achtige’ setting in gesprek met topman Willem van der Leegte. Boeiend en onderhoudend tot de laatste minuut.

Bekijk ook Het uur van Wennink!

ASML geldt als een van de vaandeldragers van de Nederlandse economie. Onder leiding van CEO Peter Wennink groeide de Philips-spin off het afgelopen decennium uit tot de unicorn van de Kempen. Met 31.000 mensen wereldwijd in dienst en een jaaromzet van 14 miljard euro in 2020, is het bedrijf de absolute aanvoerder van de Nederlandse hightech sector. Niet voor niets geldt deze Veldhovense onderneming met een waardering van meer dan 180 miljard euro als het kostbaarste Europese technologiebedrijf. Roelof Hemmen ontlokt Wennink een uur lang wijze en inspirerende lessen van deze innovatieve techreus.

Bekijk ook!

Bekijk ook Het uur van Wennink!