Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Uitbreiding van €50 naar €200 miljoen voor tweede tranche COL

Uitbreiding van €50 naar €200 miljoen voor tweede tranche COL

Het kabinet verhoogt de tweede tranche van de Corona-OverbruggingsLening (COL) met €50 miljoen naar €200 miljoen. Dat maakte het kabinet gisteren bekend. Speciaal voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die geraakt zijn door COVID-19 is de Corona-OverbruggingsLening (COL) in het leven geroepen. Eerder werd €100 miljoen toegekend en dat bedrag wordt nu aangevuld met €200 miljoen. Hiermee komt het kabinet tegemoet aan de grote financieringsbehoefte bij deze bedrijven.

Gisteren lieten de ROM’s weten dat de aanvragen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL) binnen blijven stromen. Vanaf 29 april hebben 1.507 startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers een aanvraag gedaan voor een COL. Deze bedrijven hebben in totaal € 540 miljoen aangevraagd. Inmiddels zijn 311 aanvragen goedgekeurd voor ruim €100 miljoen. Bedrijven kunnen via de COL een aanvraag vanaf € 50.000,- indienen en gebruik maken van gunstige voorwaarden. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen verstrekken de leningen.

Over COL

De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een noodkrediet voor innovatieve ondernemers en mkb-ers zonder bancaire kredietrelatie die in financiële problemen zijn gekomen door Covid19. Deze regeling is tot stand gekomen in intensieve samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), de gezamenlijke Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) en TechLeap.nl met ook nauwe betrokkenheid van Invest-NL. Op verzoek van EZK verstrekken de ROM’s overbruggingsleningen tussen de € 50.000,- en € 2 miljoen.

COL aanvragen?

Meer informatie over de Corona-OverbruggingsLening (COL) is te vinden op de site van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen.

Lees verder