Terug naar actueel

ULU haalt miljoen euro op in investeringsronde, neemt leverancier Velio over

13 oktober 2016
57ff3f4b25927

ULU, het Nederlandse connected car-bedrijf dat telematica-oplossingen biedt voor ondernemers, verzekeraars en fleetowners, neemt hardwarefabrikant Velio Technologies over. Deze fabrikant uit het Chinese Shenzhen levert de ULU-dongels aan het Eindhovense bedrijf. Om de verdere groei te financieren heeft de onderneming een extra investering opgehaald van omstreeks 1 miljoen euro, bijeengebracht door ondernemer Christian Kerssens en regionaal investeringsfonds Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Kerssens, tevens oprichter van Velio, wordt de nieuwe CEO van ULU.

Investeerder van het eerste uur

Miriam Dragstra, directeur BOM Capital:  ”BOM ziet investeringskansen en maatschappelijke waarde in de ontwikkeling van connected cars. De propositie van ULU past hierin uitstekend. Als investeerder van het eerste uur in ULU, ben ik verheugd dat we ook de verdere groei mede mogelijk kunnen maken”

Volgende stappen voor ULU

Naast de overname zet ULU het groeigeld in voor de ontwikkeling van een nieuw productlijn. Een belangrijke eerste stap die het bedrijf gezet heeft, is het verkrijgen van het Keurmerk RitRegistratieSystemen. Daarmee voldoen de ritgegevens die ULU voor de gebruiker verzamelt aan de eisen van de Belastingdienst. In navolging daarvan lanceert ULU twee nieuwe producten: Ritregistratie MKB en Ritregistratie ZZP, toegespitst op de verschillende groepen gebruikers die baat hebben bij gebruik van de dongel en de bijbehorende app.

Ritregistratie voor MKB-ers en ZZP-ers

ULU is het eerste plug ’n play ritregistratiesysteem voor automobilisten dat het keurmerk van de belastingdienst krijgt. De uitgevoerde ritten worden automatisch bijgehouden, waarna de ondernemer de ritregistratie via het online platform van ULU kan downloaden en indienen bij de fiscus. Werkverkeer is via de app eenvoudig en sluitend te scheiden van privé-ritten. Ook voldoet het keurmerk aan strenge eisen op het gebied van fraudebestendigheid en privacy.

Ritten automatisch bijhouden

Het installeren van de ULU-dongel in de auto vereist geen speciale kennis. De gebruiker plaatst het apparaat zelf in de OBD-poort in de auto, te vergelijken met een USB-poort. Andere bestaande ritregistratiesystemen moeten ingebouwd worden en vergen hoge investeringen die voor de kleinere ondernemer niet lonend zijn. ZZP’ers maken na het plaatsen van de dongel tegen relatief lage kosten - nog geen 60 cent per dag - gebruik van de dienst. Naast ritregistratie houdt de ULU-app voor iOS en Android ook zaken bij als locatie, rijgedrag en onderhoudsstatus van de auto.

Eenvoudig in aanschaf en installatie

Christian Kerssens, CEO van ULU: “Doordat deze dongel zelf geïnstalleerd kan worden zijn gebruikers niet afhankelijk van bedrijven die de apparatuur moeten inbouwen. Hierdoor kunnen we de oplossing ook aanbieden via alternatieve verkoopkanalen. Zo is het ritregistratiesysteem niet alleen via onze eigen site te koop, maar is het sinds kort ook te bestellen bij online webshop Coolblue.”

Meer weten?

B Mul bom nl

Bart Mul

Senior Investment Manager Fund to Fund
Bekijk alle medewerkers

Deel deze pagina

Start making impact! Bekijk onze vacatures