Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Unit040 zet grote stappen in wereldwijde ambities

Unit040 zet grote stappen in wereldwijde ambities

Het Eindhovense bedrijf Unit040 heeft flinke stappen gezet in haar ambities om een wereldspeler te worden op het gebied van digital twins. Het bedrijf heeft een contract gesloten met Unity Technologies voor de wereldwijde verkoop van Prespective, het softwarepakket van Unit040. Daarmee kunnen productiesystemen in een digitale omgeving worden getest, vóórdat het systeem wordt gebouwd. De TBRM Group van Marc Evers, ex-CTO van KMWE, investeerde in Unit040 om de groei mee mogelijk te maken. Het Eindhovense Parinvest en BOM Brabant Ventures breidden hun belang verder uit.

Jorick Huizinga, CEO en medeoprichter van Unit040: “Tot voor kort kwamen onze klanten vooral uit de Brainport regio. Door de samenwerking met Unity zitten we nu ook aan tafel met partijen als Volkswagen en Procter & Gamble. Prespective is een gamechanger voor de Industrie. Het is goed dat dit nu ook door andere partijen wordt erkend en uitgedragen.” 

“Schaalvergroting vraagt om meer financiële armslag en om verdere professionalisering van de organisatie. Daarom zijn we heel blij dat we naast Parinvest en BOM Brabant Ventures ook de TBRM Group als investeerder aan boord hebben. Het netwerk en de kennis van de markt zijn voor ons van grote waarde.”

De samenwerking met Unity komt niet als een verrassing. Unit040 maakt gebruik van de game engine van de Amerikaans-Deense multinational om de visualisatie en simulatie van productiesystemen te realiseren. Daarmee heeft Unit040 een flinke voorsprong opgebouwd ten opzichte van traditionele ontwikkelaars van ontwerp tooling als Autodesk, Dassault en Siemens. Reden voor Unity, leverancier van de grootste game engine ter wereld, om samen met Unit040 de industriële markt open te breken.

Meer weten?