Ga naar content
Start making impact! Bekijk onze vacatures!
Contact
Terug naar overzicht nieuws

Vehant Technologies naar Automotive Campus

Vehant Technologies naar Automotive Campus

Vehant, ontwikkelaar van intelligente scanners voor verkeersmanagement en beveiliging, vestigt zich op de Automotive Campus in Helmond. Het van oorsprong Indiase bedrijf wil samen met regionale partijen Europa veroveren met Made in Brainport producten.

Vehant verhuist naar de Automotive Campus om de samenwerking met bedrijven en instellingen in de regio makkelijker te maken. “Eigenlijk zijn er twee belangrijke redenen om ons hier te vestigen”, volgens Kapil Bargeja van Vehant Technologies. “Voor de productie van onze intelligente scanners willen we samenwerken met bedrijven uit de Brainport regio. Daarnaast zoeken we aansluiting bij de R&D-activiteiten op het gebied van smart mobility, die plaatsvinden op de campus én op andere plekken in Brainport. Daarom kijken we ook naar de mogelijkheden om samen te werken met de TU/e.”

“Vehant Technologies is een pionier op het gebied van verkeersmanagement met kunstmatige intelligentie”, zegt Lex Boon, directeur van de Automotive Campus. “Het bedrijf is daarmee een mooie aanvulling op het ecosysteem voor smart en green mobility in Brainport. We zijn blij dat we daaraan kunnen bijdragen.”

BOM Foreign Investment begeleidde Vehant bij de verhuizing naar de Automotive Campus. Projectmanager Frits Hoeve: “Het gaat nu nog om een bescheiden operatie. Maar de samenwerking met andere bedrijven uit de regio en de plannen om ook het verkoop- en servicekantoor voor Europa en het Midden-Oosten in Brainport te vestigen, gaan zorgen voor aardig wat werkgelegenheid.”

Meer weten?